Spor Roma F1'de muradına eriyor

Roma F1'de muradına eriyor

Paylaş
Roma F1'de muradına eriyor

Roma, motorsporlarının en çok seyirci toplayan organizasyonu Formula 1'e kapılarını açmaya hazırlanıyor

2012’de F1’e ‘Roma Grand Prixi’ nin dahil edilmesi için kolları sıvayan Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno, sonunda amacına ulaştı. Alemanno, Roma’da F1 etabı yapılması için FIA yönetimiyle anlaşmaya varıldığını belirterek, “Roma, Monza’nın yerini almayacak. Roma sadece arkeoloji ve heykellerden ibaret değil. F1 etabı 2020 olimpiyatlarını almamız için de yardım edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Proje Sorumlusu Maurizio Flammini ise, “1.5 yıllık bir çabanın sonunda Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ile anlaşmaya vardık. Anlaşma imzalandı. Şimdi bölge ve kent yönetimiyle birlikte proje hayata geçirilecek” dedi.

Roma dışında bulunan ve kongre merkezine ev sahipliği yapan Eur bölgesinde yapılması planlanan F1 pisti, 4 bin 700 kilometre uzunluğunda olacak. Yarış süresince pilotların 71 tur atacağı pist, aynı zamanda ‘yeşil pist’ olacak. Yani yarış yapılırken dahi pist normal trafiğe açık olacak. Projenin 160 milyon Euro’ya malolması beklenirken, yatırım süresince 10 bin iş alanı açılacak. İlk yıl ise 1 milyon 300 bin bilet satışı bekleniyor. Organizasyonun yıllık getirisinin ise 1 milyar Euro olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Eda BERKBAYRAK/MİLANO, (DHA)