Ayşe Mine Yaman Romantizme ıslık çalan kış evleri
HABERİ PAYLAŞ

Romantizme ıslık çalan kış evleri

Doğanın yağmur ve kar taneciklerine teslim olduğu, gri bulutların gökyüzünü sardığı şu sıralar, evlerde bahar senaryoları çizmeye ne dersiniz? Renklerin en pastelini, yumuşak dokularla birleştirip romantik kış evlerinin kapısını aralayalım...

Kış günlerinde kıyafetlerimizden ev dekorasyonuna kadar yaptığımız renk seçiminde genellikle koyu renklere ya da içimizi ısıtan canlı renklere yöneliriz. Trend otoriteleri bu yıl pastel renklere de evimizde yer açmamızı öngörüyor. Pembeler, maviler, yeşiller en pastel tonlarıyla romantizmi evlere taşıyor ve dışarıda yağan yağmura, kara inat, bahar mevsimini hatırlatan desenlerle ve kadife, peluş gibi yumuşak detaylarla birleşiyor. Çağdaş formları kullanmayı seviyorum fakat romantik renklerden de kopamıyorum diyorsanız bugünün mekanlarında, her türlü zıtlık tolere ediliyor; o mekanın özel tasarımı içinde uzlaştırılıyor. Dolayısıyla istediğiniz yeniliği vazgeçemediğiniz pastel renklerle ve romantik mobilyalarınızla birlikte de kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Romantizmi evinize taşırken pastel renklerle birlikte en çok kullanılan renk olan beyaz, yaz gibi kışı da etkisi altına almaya başladı. Bu renk her ürünü, her stili hızla kendine çekiyor. Beyazla kullanılan patine mobilyalar, vintage ürünler, porselen objeler sanki onunla büyüyor, onunla daha etkili oluyor. Mevsimin başrol rengi beyaz, yanına renk paletinin pastellerini, toz renklerini ve pudra tonlarını aldığında ise havayı yumuşatıyor ve yeni mevsime derinden, yavaş ve daha gizemli bir başlangıç yapıyor.

Romantizme ıslık çalan kış evleri

Mavinin griye çalan tonu, leylak renginin hüznü, mürdümün cazibesi ve gülkurusunun masumiyeti, yalın, kendinden emin beyazla bir başka boyuta geçiyor ve evleri yeni mevsimin paletiyle tanıştırıyor. Tonlar arasındaki yumuşak geçişler, karanlık kış günlerini evde daha aydınlık karşılamanızı sağlayacak. Beyaz parlaklığıyla enerji verirken, beraberinde kullanılan soğuk renklerle karıştığında dinginleşiyor. Morun asaletiyle yükseliyor, grinin kasvetiyle sakinleşiyor. Canlı çiçekler, kurumuş yapraklar ve kozalaklarla doğallaşan beyaz emprimeler, danteller ve ketenlerle romantizme ıslık çalıyor.

Haberin Devamı

Pastel renklerin diğer bir yoldaşı ise ahşap mobilyalar ve toprak rengi detaylar. Duvarlarınızı krem, kahverengi ve pastel renk tonlarıyla boyayıp, zemini ahşap rabıtayla döşeyebilirsiniz. Doğal malzemelerle yapılmış, ahşap, taş, seramik aksesuarlar naturel ortamı tamamlıyor. Ayrıca geçmiş yaşamlara eşlik etmiş ama sonra atılmış, işlevini kaybetmiş ya da eskimiş eşyalara yeni, beklenmedik işlevler de kazandırabilirsiniz. Lamba şapkaları ve sandalyeler de nostaljik dokunuşlar için yeni oyuncaklarınız olabilir. Renkli kurdeleler ve tüllerle onları tekrar giydirebilirsiniz. Sprey boya ile ahşap sandalyenizi pembeye boyayabilir, kumaş desteğiyle romantik bir hava kazandırabilirsiniz.

CİN FİKİR

Romantizme ıslık çalan kış evleri

Özlem duyduğunuz bahar mevsimini hatırlama dürtüsüne teslim olduysanız, çiçek seçiminde gerçeği aratmayan yapma çiçekleri kullanmayı deneyin. Romantizmi kamçılamak için bir zamanların eski teneke kutularını vazo olarak kullanmayı unutmayın. Nereden bulacağınız konusunda kararsızsanız Çukurcuma’da bulunan vintage eşya satan dükkanlara doğru yol almaya başlayabilirsiniz...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder