Spor Ronaldo efsanesi büyüyor

Ronaldo efsanesi büyüyor

Paylaş
Ronaldo efsanesi büyüyor

Futbol dünyası bir kez daha Cristiano Ronaldo'yu konuşuyor. İsveç karşısında hat-trick yaparak, ülkesi Portekiz'i Dünya Kupası'na taşıyan Ronaldo, Altın Top ödülünün de en büyük favorisi haline geldi

Futbol tarihinin en büyük gol makinelerinden Ronaldo'yu, İsveç de durduramadı.

Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento, sık sık takımımın Ronaldo'dan ibaret olmadığını söylese de, Portekiz'in, Dünya Kupası baraj maçlarında İsveç'e attığı 4 golde de yıldız futbolcunun imzası vardı. Stockholm'deki rövanş maçında, Zlatan İbrahimoviç ile büyük bir düelloya tutuşan Ronaldo, son sözü söyleyen oyuncu oldu. İsveçli taraftarların "Zlatan Arena" takma adıyla andıkları statta hat-trick yapan Ronaldo, ülkesi Portekiz'i bir kez daha Dünya Kupası’na taşıdı.

Milli takım forması altında 47 gole ulaşarak, Pauleta'nın rekorunu egale eden Ronaldo, bir gol daha atması halinde, Portekiz tarihinin en golcü oyuncusu unvanını eline geçirecek.

"ARKADAŞLARIMIN BANA DOĞRU KOŞMASI EŞSİZ BİR ANDI"

Maç sonunda kendisine güvenenleri mahcup etmediği için büyük bir mutluluk içinde olduğunu söyleyen Ronaldo, "Portekiz'in bu tür maçlarda bana ihtiyacı olduğunu biliyorum ve herkese burada olduğumu gösterdim. Hem ülkem hem de kendim adıma çok özel bir gece yaşadım. 3. golü attığımda Dünya Kupası’na gittiğimizi biliyordum. Gol sonrası tüm arkadaşlarımın bana doğru koşması gerçekten eşsiz bir andı" dedi.

İsveç karşısında yaptığı hat-trick, yıldız oyuncuyu, Altın Top ödülünün de en büyük favorisi haline getirdi. Birçok futbol adamı, karşılaşma sonrası, twitter hesapları aracılığıyla Ronaldo'ya övgüler yağdırdı. Onlardan biri de İngiltere tarihinin en büyük forvetlerinden Garry Lineker'dı. Lineker, Ronaldo'nun 3. golü sonrası; "Ribery'nin bu yıl kaç kupa kazandığı beni ilgilendirmiyor. Yılın en iyi oyuncusu Ronaldo ve altın top ödülü kendisine verilmeli" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı