Beden Sağlığı Röntgeni görünce gerçek ortaya çıktı! Doktor öyle cevaplar verdi ki...

Röntgeni görünce gerçek ortaya çıktı! Doktor öyle cevaplar verdi ki...

Paylaş
Röntgeni görünce gerçek ortaya çıktı! Doktor öyle cevaplar verdi ki...

Yalova'da ayağındaki rahatsızlık nedeniyle devlet hastanesine müracaat eden 27 yaşındaki Büşra Nergiz, kırık ayak parmağı yerine sağlam parmağını ameliyat edip 5 platin taktığını ileri sürdüğü Opr. Dr. Ö.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi de idari soruşturma başlattı. Operasyonu geçiren Büşra Nergiz, yanlış ameliyattan sonra doktorun 'Acaba sağ ayağına değil de sol ayağına mı işlem yaptım' , 'Burada yamukluk gördüm, istersen pazartesi bir daha işlem yapalım' yanıtlarını verdikten sonra çıkıp gittiğini anlattı

İstanbul'da oturan memur Büşra Nergiz, sol ayak parmaklarının birindeki nasır nedeniyle ailesinin yaşadığı Yalova'ya gelerek Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'ne müracaat etti ve Opr. Dr. Ö.A. tarafından muayene edildi. Röntgeni çekilen Nergiz'in sol baş parmağının yanındaki parmağın da kırık olduğu teşhis edildi. 13 Temmuz'da Ö.A. tarafından aynı hastanede ameliyat edilen Büşra Nergiz'in kırık parmağının yerine sağlam sol ayak baş parmağının ameliyat edildiği ve 5 platin takıldığı belirlendi. Bunun üzerine Büşra Nergiz, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu, şikayet üzerine hastane yönetimi Dr. Ö.A. hakkında idari soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

3 KEZ MUAYENE OLDU

Hastaneden önceki gün taburcu edilen Büşra Nergiz, ayağındaki rahatsızlık nedeniyle 3 kez aynı hastanede muayene olduğunu söyledi. Ameliyattan sonra kendine geldiğinde yaşadıklarını anlatan Büşra Nergiz şu iddialarda bulundu:

'SAĞLAM PARMAĞIMA PLATİN TAKTI'

"Yanlış parmağımın ameliyat edildiğini anlayınca durumu aileme söyledim ve doktoru çağırdık. Doktor Ö.A, geldiğinde hangi ayağıma işlem yaptığını dahi bilmiyordu 'Acaba sağ ayağına değil de sol ayağına mı işlem yaptım' dedi. Bundan bile emin değildi. 'Burada yamukluk gördüm. İstersen gel pazartesi bir daha işlem yapalım' dedi. Ben de 'Narkoz almıştım zaten, 3 gün sonra tekrardan narkoz almam doğru mu? O zaman ikisini aynı anda yapsaydınız' dediğimde o da 'Pazartesi gel istersen yapalım, istersen 6 ay sonra gel bir daha yapalım işlemini' diye yanıt verdi. Bu şekilde umursamaz bir tavırla çıktı gitti.

Haberin Devamı

4-5 gündür ayağımın üstüne basamadığım için yerimden kalkamıyorum. Ayağıma 5 platin takılmış. Bundan da haberimiz yok. Hastaneden taburcu olduğum gün öğrendim. Platin takılacağına dair bir şeye imza atmadık. Sormadı. Sağlam ayağıma platin takılması beni yordu. Şu anda ayağıma ne olacağını bilmiyorum. Hasar kalacak mı? Yürümem de herhangi bir şekilde sıkıntı olacak mı? Onu da bilmiyorum."

'BENİM CANIMI YAKTI, BAŞKASININ CANINI YAKMASIN'

Dr. Ö.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Büşra Nergiz, "Her konuda hakkımızı arayacağız. Davamızın sonuna kadar da arkasındayız. Çünkü bunun cezasız kalmaması lazım. Benim canımı yaktı, başkasının canını yakmasın" diye konuştu.

Bu arada Dr. Ö.A. hakkında hastane yönetimince idari soruşturma başlatıldığı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün de konunun takipçisi olduğu öğrenildi.