Spor Rooney böyle istedi: 2-4

Rooney böyle istedi: 2-4

Paylaş
Rooney böyle istedi: 2-4

Premier Lig'de lider Manchester United, 25 dakikada iki penaltı golüyle ilk yarıyı 2-0 mağlup kapattı. İkinci yarıda Rooney'in üçlemesi ve Hernandez'in golüyle maçı 4-2 kazandı

Karşılaşmaya Manchester ekibi baskılı başlamasına rağmen gol West Ham'dan geldi. 10. dakikada Carlton Cole Evra'yı geçmeyi çalışırken, Fransız oyuncunun ceza sahası içinde topa elle müdahele etmesi sonucu ev sahibi ekip penaltı kazandı.

Topun başına geçen Mark Noble meşin yuvarlağı kaleciyle ayrı köşelere yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Valencia ve Giggs ile kanatlardan etkili gelen Ferguson'un öğrencileri, %65'lik topla oynama oranına ulaşmasına rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı.

24. dakikada bu sefer Vidic'in Cole'yi ceza sahası çizgisi üzerinde indirmesi sonucu West Ham'da Mark Noble ikinci defa penaltı noktasının başına geçti. Topu Kuszczak'ın uzanamayacağı köşeye bırakan Noble, durumu 2-0'a taşıdı.

31. dakikada Park Ji-Sung ile farkı bir indirme şansı yakalayan Manchester United, Green'in topu son anda kornere çeldi. Son 19 yıl içinde ilk defa bir maçta aleyhine iki defa penaltı çalınan Kırmızı Şeytanlar, ilk devreyi 2-0 geride kapadı.

ROONEY ALDI GÖTÜRDÜ MAÇI

Devreye hızlı başlayan konuk ekipte ikinci yarıda oyuna dahil olan Javier Hernandez, 46. dakikada topla ilk buluşmasında golle burun buruna geldi. Giggs'in ortasında kale alanı içinde son anda ayağını uzatan Chicharito kaleciye takıldı.

Skoru koruma içgüdüsüyle tamamen geriye yaslanan West Ham United, maçı kendi yarı sahasında kabul etti. Tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen ManU ise, 65. dakikada Rooney ile farkı bire indirdi: 2-1

Kaleyi sağ çaprazdan gören bir yerden serbest vuruş kazanan kırmızı şeytanlarda Rooney, harika bir vuruşla maça tekrar heyecan getirdi. Akın akın gelen Manchester ekibi, 73. dakikada Rooney ile eşitliği sağladı.

Savunma arkasına atılan topa hareketlenen yıldız oyuncu, düzgün bir vuruşla Premier Lig kariyerindeki 100. gole imzasını attı: 2-2 İkinci yarıda fırtına gibi esen konuk ekip, topun Upson'un eline çarpması sonucu penaltı kazandı.

Penaltıyı gole çeviren Rooney, hat-tricke ulaşarak 2-0 yenik duruma düştükleri müsabakada takımını 2-3'lük üstünlüğe taşıdı.

Dağılan West Ham savunmasında boşluklar yakalayan Giggs'in pasında topla buluşan Chicharito dördüncü golü bularak maçın kapanışını yapan isim oldu: 2-4 Bu galibiyetle Manchester United puanını 66'ya yükseltirken, West Ham ise 32 puanda kaldı.

Haberin Devamı