Spor Rooney'e övgü yağmuru

Rooney'e övgü yağmuru

Paylaş
Rooney'e övgü yağmuru

Alman futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer, Wayne Rooney'nin, İngiltere'ye Dünya Kupası'nı kazandırabileceğini söyledi

Franz Beckenbauer, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de düzenlenen UEFA Kongresi’nde Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, eskiden beri herkesçe "yetenekli bir futbolcu" olarak görülmesine karşın, Manchester United’ın forvet oyuncusu Wayne Rooney’nin oyununu her geçen gün geliştirdiğini ifade etti.

Rooney’nin, kendilerini Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde zorlamasından korktuklarını belirten Beckenbauer, "Rooney, her zamankinden daha yetenekli bir oyuncu. İngiltere’de veya başka bir yerde takım adına 33 gol kaydetmek kolay bir iş değil. Böyle oynayıp, gol atmaya devam ederse, İngiltere’ye Dünya Kupası’nı kazandırır" dedi.

KLINSMANN: ROONEY, TOPUN KOKUSUNU ALIYOR

Jürgen Klinsmann da, uefa.com’a yaptığı açıklamada, İngiliz futbolcu Rooney’nin adeta "topun kokusunu aldığını, gittiği yeri bildiğini" belirtti.

"Wayne, şahane bir sezon geçiriyor" diyen Klinsmann, "Gerçekten gole aç, kupa istiyor. Serinkanlı ve kendine güvenen bir portre çiziyor. Böyle devam ederse, Avrupa’da Yılın Futbolcusu ödülünü alır" yorumunu yaptı.

Topun kokusunu alan Rooney’nin, nereye gittiğini iyi takip etiğini ifade eden Klinsmann, "Takıma her zaman lazım. Çok çalışıyor, geriye koşup, defansa yardım ediyor. Anı değerlendiriyor, bu da bir futbolcunun sahip olması gereken en iyi özellik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı