Samet Aybaba Rotasyon
HABERİ PAYLAŞ

Beşiktaş oyuna başlarken, Trabzonspor’a göre daha dengeli bir kadro oluşturmuştu. Trabzonspor gerideki savunma dörtlüsünü çıkarırsak, önde 6 tane aynı tip hücumu seven, top çalma özelliği olmayan, rakibi bozamayacak koşu kalitesi düşük oyunculardan kurulu bir kadroyla sahaya çıkmıştı. Bu da Beşiktaş’ın oyunun ilk yarım saatinde avantaj yakalamasını sağladı.

[[HAFTAYA]]

Siyah-Beyazlı takım özellikle Hilbert’i sağ kulvardan iyi kullandı. Oyunun ilk yarısında her iki takım da dengeliydi. Ama ikinci yarıda Ceyhun orta alana girince Trabzonspor bu bölgenin kontrolünü eline geçirdi. Beşiktaş’ın bu bölümde temposu oldukça düştü. Trabzonspor da bu bölümde daha istekli daha tempolu bir görüntü çizdi. Eğer yakaladıkları kontrataklarda bencillik yapmasalardı, ofsaytlara düşmemeye dikkat etselerdi skor farklı da olabilirdi. 1987 doğumlu Mustafa ilk kez oynadığı böylesine büyük maçta hem hatasız bir oyun sergiledi hem de golünü attı.

Haberin Devamı

Serkan Balcı’ya da bir parantez açalım. Bu kadar istekli, bu kadar özverili, bu kadar cansiperane oynayan futbolculara ihtiyacı var takımların. Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster her maçta 5-6 oyuncusu değişik ayrı bir kadro ve değişik sistemlerle kazanarak bu karşılaşmaya kadar geldi. Ve buna da rotasyon dedi. Şimdi kaybetti. Bakalım rotasyon devam edecek mi? Hakem Kuddusi Müftüoğlu oyunun kaderini etkileyecek önemli bir hata yapmadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder