Spor Rövanş zamanı

Rövanş zamanı

Paylaş
Rövanş zamanı

Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Fenerbahçe, 1999/2000 sezonunda kendisini kupada safdışı bırakan 2. Lig ekibi Pendikspor ile 13 yıl sonra bir kez daha karşı karşıya

27 yıllık özlemini geçen sezon sona erdirerek Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, bu sezon 4. turda dahil olduğu kupada tur arıyor. Rakip 2. Lig ekibi Pendikspor. Bu maçı bir kupa mücadelesinden öte anlamlı kılansa, Pendikspor’un 1999/2000 sezonunda eşleştiği Fenerbahçe’yi, kendi sahasındaki maçta 2-1 yenerek safdışı bırakması. O yenilgi Fenerbahçe’yi karıştırmış, medyada ağır eleştiriler yapılırken, maçın ardından kaleci Rüştü taraftarların saldırısına uğramıştı.

13 yıl sonra bir kez daha Pendikspor ile eşleyen Kanarya’da tek düşünce, bu kez rakibini safdışı bırakıp, hem rövanşı almak hem de Ziraat Türkiye Kupası’nın son şampiyonu olarak yoluna devam etmek. Takımını bugünkü maç için kampa almayan teknik direktör Aykut Kocaman’ın, yoğun tempodan yorgun düşen bazı as oyuncularını dinlendireceği ve fazla şans bulamayan oyuncularını sahaya süreceği belirlendi. Sakatlığı bulunan Sow’un yanı sıra, Meireles, Kuyt, Volkan, Gökhan, Hasan Ali, Yobo gibi futbolcuların Pendikspor maçında dinlendirilmesi bekleniyor. Saracoğlu Stadı'ndaki maç saat 20:30'da başlayacak.

Fenerbahçe: Mert, Orhan Şam, Bekir, Egemen, Özgür, M. Topuz, Selçuk, Sezer, Stoch, Krasiç, Semih.

Pendikspor: Haluk, Abdullah, Oğuz, Cemal, Salih, Evren, Eser, Umut, Osman, Arif, Caner.

Haberin Devamı