Gündem RTÜK Başkanvekilliğine Taha Yücel seçildi

RTÜK Başkanvekilliğine Taha Yücel seçildi

Paylaş
RTÜK Başkanvekilliğine Taha Yücel seçildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'dan boşalan başkanvekilliği görevine Üst Kurul üyesi Taha Yücel seçildi.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Taha Yücel, Üst Kurulun dün yapılan toplantısında 8 üyeden 7’sinin oyunu alarak Başkanvekili oldu.
İstanbul’da 1971 yılında doğan Taha Yücel, 1993’te Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden yüksek şeref derecesiyle mezun oldu. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde sayısal karasal yayıncılık planlamasını konu alan teziyle yüksek lisansını (MScEEE) tamamlayan Yücel, Yüksek Mühendis derecesi aldı. Yücel, 1998’de de Başkent Üniversitesinden program birincisi olarak İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesi aldı.

RTÜK’te 1998 yılına kadar teknik denetim uzmanı olarak çalışan ve Türkiye Frekans Planlama, Yönetmelik Hazırlama ve Tahsis Komisyonları ile TSE bünyesindeki Radyo Televizyon Standartları Hazırlık Komisyonunda görev alan Yücel, 1998-2005 yılları arasında yayıncılık sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı. Taha Yücel, 2005 yılında TBMM Genel Kurulunca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı