Magazin RTÜK'ten Hülya Avşar'a ve Seda Sayan'a ceza yağdı

RTÜK'ten Hülya Avşar'a ve Seda Sayan'a ceza yağdı

Paylaş
RTÜK'ten Hülya Avşar'a ve Seda Sayan'a ceza yağdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Seda ve Uğur'la Artık Susma' nedeniyle Show TV'ye, 'Bir Hülya Avşar Sohbeti' nedeniyle Star TV'ye ceza kesti!

Show TV'de yayınlanan "Seda ve Uğur'la Artık Susma" isimli programa katılan kişilerin önce isim vermeden, "ünlü bir isim" diye suçlamada bulunulduğunu, daha sonra oyuncu Hale Soygazi'nin adı verilerek, Anayasa'da temel insan hakkı sayılan "özel hayatın gizliliği ilkesi"nin ihlal edildiğini tespitinde bulunulan RTÜK tarafından, bu kapsamda ilgili kanunun, "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz. Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmü gereğince kanala en üst sınırdan ceza verildi.


NE OLMUŞTU?


Seda Sayan ve Uğur Aslan'ın sunduğu Show TV'deki 'Artık Susma' programında Murat Şar (43) adlı kişi bebekken evlatlık verildiğini söyleyip gerçek annesinin Hale Soygazi (67) olduğu imasında bulunmuştu. Sosyal medyada Hale Soygazi için ''Evladını nasıl terk ettin, vicdansız'' yorumları yapılmıştı.



Hale Soygazi ile davalık olan Seda Sayan ömür boyu ekrana çıkamayacak mı?


HÜLYA'NIN SÖZLERİ CEZA GETİRDİ


Üst Kurul tarafından, milli ile manevi değerlerin, genel ahlakın ve ailenin korunması dikkate alınarak, Star TV'de yayınlanan "Bir Hülya Avşar Sohbeti" isimli sohbet programında, sunucu Hülya Avşar'ın "Erkeklerin eşlerini çaktırmadan aldatmak zorunda oldukları" yönündeki ifadelerini birçok kez tekrarladığı belirlendi.

Programda, "ahlak dışı bir durumun zorunluluk olarak ifade edilmesi" dikkate alınarak, "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmü kapsamında televizyon kanalına tavandan müeyyide uygulaması kararlaştırıldı.


RTÜK'ten Hülya Avşar'ın o sözlerine ceza


Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz 'erkekler arada bir kaçamak yapmalı' diyen Hülya Avşar'ın sözlerini yorumladı

Haberin Devamı