Spor Rudisha ve Vlasic yılın atleti

Rudisha ve Vlasic yılın atleti

Paylaş
Rudisha ve Vlasic yılın atleti

Atletizmde 800 metre dünya rekortmeni Kenyalı David Rudisha erkeklerde, yüksek atlama dünya rekortmeni Hırvat Blanka Vlasic de kadınlarda "Yılın Atleti" seçildi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) internet sitesi www.iaaf.org’da açılan, erkekler ve kadınlarda yılın atletlerini belirleyen anket sonuçlandı.

Erkekler ve bayanlarda 10’ar aday arasından en yüksek oyları alan 3’er atlet, IAAF Atletizm Ailesi üyelerinin anketine eklendi ve sonuçlar, Uluslararası Atletizm Vakfı Özel Jürisi’nce yeniden oylandı.

Danimarkalı Wilson Kipketer’in 13 yaşındayken 800 metrede kırdığı dünya rekorunu ağustos ayında iki kez geliştiren Rudisha, erkeklerde yılın atleti seçildi. 21 yaşındaki Kenyalı orta mesafe koşucusu, bu ödülü alan en genç atlet olarak da tarihe geçti.

Yılın kadın atleti ise yüksek atlamada dünya rekorunu elinde bulunduran Hırvat Blanka Vlasiç oldu.

Bu yıl dünya salon atletizm şampiyonasında ve Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Vlasiç, katıldığı 20 yarışın 18’ini kazanma başarısı gösterdi, 2,05 ile sezonun en iyi derecesini yaptı.

100 BİN DOLAR ÖDÜLÜN DE SAHİBİ OLDULAR

Bu ödülü ilk kez alan her iki atlet de 100 bin dolar para ödülü alacak.

IAAF Başkanı Lamine Diack, birliğin, tasarruf tedbirleri çerçevesinde, para ödüllerini kısma tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çeklerini alacaklarını garanti ediyorum. Tasarrufa gitmek durumundayız, ancak bugün aldığımız karar doğrultusunda, Rudisha ve Vlasiç ödüllerini alacak" dedi.

Haberin Devamı