Gündem Ruh sağlımızın fotoğrafı

Ruh sağlımızın fotoğrafı

Paylaş
Ruh sağlımızın fotoğrafı

1999 Marmara Depremi'nden sonra Japon Kızılhaçı'nın Yalova'da inşa ettiği Ruh Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin talan edildiği ortaya çıktı

KIZILAY’A DEVREDİLDİ

Haberin Devamı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova yerle bir olmuştu. Depremin ardından Japon Kızılhaçı tarafından depremzedelerin rehabilitasyonu amacıyla inşasına başlanan Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2003’te tamamlanmıştı.

4 milyon dolara mal olan 250 yataklı ve tam donanımlı merkez, Sağlık Bakanlığı tarafından Kızılay’a devredildi. Ancak bürokratik engeller nedeniyle faaliyete geçirilmedi.

ÜNİVERSİTEYE VERİLDİ

Depremzedeler yararına kurulduğu halde hiç kullanılmayan Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi geçen ay Sağlık Meslek Yüksekokulu yapılması için Yalova Üniversitesi’ne (YÜ) tahsis edildi. Depremzedelerin yararlanamadığı rehabilitasyon merkezinin talan edildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili açıklama yapan Ak Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin gördüğü manzara kaşısında çok şaşırdığını söyledi. İlhan Evcin şu bilgileri verdi:

BEKÇİ BİLE KONULMAMIŞ

“Merkezi ilk kez 2005’te ziyaret etmiştim. Bir tek elektrik şalteri kaldırıldığında hizmete hazır durumdaydı. Burası öncelikle depremde depresyona giren çocukların psikolojik tedavisi amacıyla yapılmış bir yer. Başına bir bekçi bile konulmamış. Şimdi ne kablosu, ne kapısı, ne penceresi, ne yatakları hiçbir şey kalmamış. Talan etmişler. Bu hale getirilmiş. YÜ’den 1-2 yıl bu tadilatları yapacağından dolayı kira beldeli alınmıyor. Yine bürokratik engeller çıkmazsa bina tıp fakültesi için kullanılacak.”

AA