Dr. Haydar Dümen Ruh ve ten uyuşmazsa
HABERİ PAYLAŞ

Ruh ve ten uyuşmazsa

Haberin Devamı

İki kişi bir ömrü paylaşmak, çocuk yetiştirmek için evleniyor. Cinsellik de evliliğin olmazsa olmazı. Bazen yıllar geçiyor, çocuklar büyüyor, iki taraftan biri seksten uzaklaşıyor. Zaman zaman sorunlar yaşansa da çaresine bakılmalı, çözüm aranmalı. Evlilikte çiftin ruhu ve teni buluşmalı, uyuşmalı...

BÖYLE SORU YOK!

Organı alçıya alsam düzelir mi?

Kendi üretimim olan kişisel mastürbasyon makineme organım sıkıştı. Sanırım kırıldı. Doktordan utandığım için gidemiyorum Acaba evde alçıya alsam düzelir mi?

CEVAP: Oğlum, makine tamam da illa ki vida! Sen ölçüyü göz kararı aldın. Organı makineye monte ettin. Çıkmasın diye vidasını da iyice sıktın. Bu sıkılık organa da hoş geldi. Hemen beynine “Kan pompalamaya devam” dedi. Bu defa makine fukaraya dar geldi. Şimdilik önemli bir sorun yok. Ya alçıya aldığında çıkaramazsan ve morarıverirse ne yapacaksın seni gibi mastürbasyon mucidi?

GÜNÜN SORULARI

İlişkiye girmek için parama kıyamıyorum

21 yaşındayım, cinsel hayatım yok. İlişkiyi senede bir kez parayla yaşıyorum. Paramı böyle şeylere harcamak istemiyorum. Patlamaya hazır bomba gibiyim. Hep hayal kuruyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP: Değerli okurum, patlamak üzere olan bombanın fitilini zaten hazırlamışsın. Zavallı perhizde. Senede bir gün ona bayram yaptırıp gönlünü almaya çalışıyorsun ama sonra pişman olup yediğini, yiyeceğini burnundan getiriyorsun!!! Hayalle karın doymuyor. Havasına girmeyince çengi bile oynamıyor. ‘El el üstünde hangi elim var’ gibi antrenmanların da ortası karar, azı da çoğu da zarar formülünü uygulamıyorsan ne yapsın gariban? Düşmüş eline, duaları dilinde. Bana göre orta yoldan ayrılmamalı, arada bir paraya kıymalısın. Bulunduğun ortamda bir kız arkadaş aramalı, hayata hazırlanmalısın.

Cinsellik için boşanılır mı?

60 yaşında, 33 yıllık evliyim. Karımla 8 yıldır ilişkimiz yok. Kendimden 20 yaş küçük sevgilim var. Onun da bir kızı var. Eşimden ayrılıp onunla evlenmem doğru mu? Aramızdaki yaş farkı beni düşündürüyor. Acaba 60 yaşından sonra cinsellik için boşanmaya değer mi?

CEVAP: Değerli okurum, mektubun mektup değil, sanki sırat köprüsü. Eğer yanıtını çok ince hesaplarla vermezsek kadınlar yuva hakkı, aşk ve sevgi farkı diye ikiye ayrılırlar. Zor bir durum. Aldım kalemi elime, yol verdim beynime. Ne çıkar bahtına, sen de razı ol hakkına. Evliliğin cinsel boyutu bitmiş. Emektar eşinden de bu işler geçmiş. İki çocuğunun sevgisiyle arada bir geçmiş günlerini anımsıyor, sonra üzerine bir bardak soğuk su içiyor. Öte yanda 8 yıllık hayat, anılar ve okuyan bir kız. Şu anda terazi kefeleri eşit durumda. Sana gelince; 20 yıl belki daha fazla cinselliğini sürdürebilirsin. Cinsellik için boşanılmaz ama her şey yüzüstü bırakılıp sekssiz de yaşanamaz ki!

*****

Hastalık mı kaptım?

19 yaşındayım. 2 hafta önce bir hayat kadınıyla birlikte oldum. Bir haftadır ağzımda yaralar, boğazımda iltihap var. Acaba hastalık mı kaptım?

CEVAP: Değerli okurum, kesinlikle mikrop kaptın. Ama oradan, buradan, onu bilemem. Bu tür organik rahatsızlıkta doktora gidip ağzını göstermenin ne sakıncası olabilir. Para sorunun varsa hastaneye gidebilirsin. Ağzını temiz tut. Antiseptik maddelerle gargara yap. Eczanelerde satılıyor.

Erken boşalma sürerse...

18 yaşındayım. İlk deneyimimi genelevde yaşadım. Ben erken boşalıyorum. İlişkiye girmeden boşalma oluyor. Bu sorun devam eder diye korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP: Sevgili okurum, erken boşalman genelevdeki kadınların işine yarıyor. Ama senin işini bozuyor. Bir süre sonra bu alışkanlık haline dönüşebilir. Genelde evlilik koşullarında düzeliyor. Bu durumda da bizler devreye giriyoruz. Erken boşalmayı tedavi ediyoruz.

Kızlık zarımı diktirdiğim anlaşılır mı?

25 yaşındayım. Biriyle ilişkiye girdim ve kızlığım bozuldu. Şimdi diktirip başka biriyle evlensem acaba kızlığımın bozuk olduğu ya da diktirdiğim anlaşılır mı?

CEVAP: Sevgili okurum, bence anlaşılmaz. Ama eşin cin mi cin biriyse, biraz paranoyaksa kendi anlamasa bile doktora götürürse... Yani birçok olumsuz koşullar yan yana gelirse anlaşılır be yavrum. Sonunda diktirme, Allah yapısı değil ki! Ancak bu kadar koşulun da ya yana gelmesi de şimdilik Marmara Depremi kadar. Nasıl olacağı bilinmeyen bilmece.

Zara zarar verir mi?

19 yaşında kızım, mastürbasyon yapıyorum. Acaba kızlık zarıma bir zarar verir miyim? Evlendiğim zaman eşim bunu anlar mı?

CEVAP: Sevgili yavrum, mastürbasyon olabilir, yap. Vajinaya bir şey girmediği sürece kızlık zarı kanamaz. Mastürbasyon sayın çoksa haftada 1-2’ye indir. Evlendiğinde eşin mastürbasyon yaptığını anlamaz.

Nişanlımı aldattım ama...

23 yaşındayım, nişanlıyım. Başka kızla ilişkiye girdim. Cinsel yönden çok mutlu oldum. Nişanlımla ilişkiye girdiğimizde bir türlü tatmin olamıyorum. Ayrılmak da istemiyorum. Çünkü onu çok seviyorum. Ne yapacağım?

CEVAP: Değerli okurum, öteki arkadaşın belki yeni bir heyecandı. Genellikle böyle olur. Çok az da olsa tersi de olur. İnsan ruhu değişkendir. Yeni heyecanlara hazır potansiyel taşır. Nişanlınla ileride cinsel yaşamınızın ne olacağını kestirmek zor. Seni tatmin eden kızla evlenmiş olsan bunun da süresini kestirmek aynı oranda zor. Çünkü evlilik ve sevgililik çok farklı şeylerdir. Bence evlenmeye daha hazır değilsin. Bir süre daha bekle ve sonunda karar ver.

Hamile miyim?

20 yaşındayım. Düzensiz adet görüyorum. Adet belirtileri başladığı zaman sevgilimle ilişkiye girdik. Adet görmeme 7-8 gün var. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP: Değerli okurum, zayıf bir olasılıkla gebe kalmış olabilirsin. Bunun oranı çok düşük olduğundan hadi üzme tatlı canını, keyfine bak. Bekleyelim, görelim.

Sertleşme olmuyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun olmamasına rağmen ne zaman ilişkiye girsem sertleşme hemen bitiyor. Kimse durumdan memnun değil.

CEVAP: Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. Konsantrasyonu kadına yoğunlaştıracaksın. Alışacaksın bu yollarda yürümeye. Mastürbasyonun dağlarında, tepelerinde, doruklarında çok fazla dolaşma.

Acaba uzar mı?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu ileride sorun çıkarır mı? Bir de boyu daha uzar mı?

CEVAP: Değerli okurum, 10 santim işini görür. Bütün erkekler için cinsel organın aksesuarlara gereksinimi vardır tıpkı araba gibi. Bir araba düşün, radyosu yok. Olmaz. Isıtıcısı, soğutucusu yok, olmaz. Eğer sen duygularını, ruhunu, dilini iyi kullanır, geliştirirsen senin ufak dediğin organ hedefleri deler geçer. Kiloluysan ve kilo verirsen 2 santim kazanırsın.

Daha hiç kızla birlikte olmadım

20 yaşındayım, daha hiçbir kıza çıkma teklif edemedim. Çok çekiniyorum. Yolda gördüğüm tüm güzel kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP: Değerli okurum, zaten o kızlara bakışların onların ruhunu parçalıyor. Yani delip geçiyor. Bütün kızlarla... Bu ne demek ula? Bütün kızlar senin neyin? Onların içinde kızımız da, kardeşimiz de var. Senin de kuzenlerin, yeğenlerin var. Oysa bir arkadaşınla duygusal, insancıl ve öğrencilik koşullarında dostluk kursan en azından ruhun eğitilir. Ve kadınları öğrenirsin. İlk dersin bu.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam gelişi sevinç, gidişi üzüntülü bir yolculuktur. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder