Dr. Haydar Dümen Ruhla tenin uyumu...
HABERİ PAYLAŞ

Ruhla tenin uyumu...

Haberin Devamı

Evlilik iki kişinin ömrü paylaşmak, çocuk yetiştirmek için bir araya geldiği önemli bir kurum. Sağlam temeller üzerine kurulması gerekiyor. Cinsellik de bu kurumun olmazsa olmazı. Bazen sorular yaşansa da çaresine bakılmalı, çözüm aranmalı. Unutulmamalı, çiftin ruhlarıyla tenleri uyuşmalı, buluşmalı. Böyle olunca mutluluk artacaktır.

Hamile miyim?

Erkek arkadaşımla, penisi vajinama girmeden seviştik. O günden sonra adet olmadım. Erkek arkadaşıma soruyorum, “Olmaz öyle şey” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bekle. Büyük ihtimalle gebe değilsin. Bu süreyi beklemekten başka yapılacak bir şey yok. Psikolojik gebelik yaşıyor olabilirsin. Bu seni korkutmasın. Duruma göre karar veririz.

Kocam tatmin olmuyor

10 senelik evli kadınım. Eşim sürekli mastürbasyon yaparak boşalıyor. Benimle yattığı zaman tatmin olamıyor. Ne yapmam, ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, çocuğunuz var mı? Bir, iki sözcük söz etseydin. Eğer aile yapınız, dünya görüşünüz karşılıklı sevgi dayanışmanız tamsa, yaşamı paylaşmanız her şey yerindeyse ve bunu da “30-50 yıl böylece yürütebilirim” inancın varsa yola devam. Ama cinsellik olmazsa olmaz diye düşünüyorsan eşinin kolay düzeleceğine inanmıyorum. Düzelmesi için onun profesyonel yardım alması gerekir. İşte harita çizildi. Uzun okyanus yolculuğunda karaya toslamamanızı dilerim.

Orgazm oluyorum

1 aydır evli kadınım. Eşimle ilişkiye başlar başlamaz orgazm oluyorum. Çok heyecanlı başlıyorum ama çabuk bitiyor. Evliliğimin bitmemesi için ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, hem sen, hem eşin çok şanslısınız. Doğanın bol keseden size lütfettiği bu büyük ikramiyeye isyan eder gibi halin var. Ol be kızım. Bir kere değil, 5 kere ol, istersen 15 kere ol. Ol da nasıl olursan ol. Ya olamasaydın.

Boyu sorun yaratır mı?

16 yaşındayım. Penisim 18-19 santim. Sizce normal mi? İleride bir soruna yol açar mı?

CEVAP

Değerli okurum, ileride yaşayacağın sorunu bilemem. Çünkü bu senin ileride evleneceğin kıza ya da kadına bağlı. Teknik olarak nasıl kullanacağını öğrenmelisin. Özellikle evlilikte kızı korkutmadan, onu cinsellikten soğutmadan bir profesyonel yardım da alarak olayı mutlu götürmelisin.

Kobra durmuyor

Kobra çok zamansız harekete geçiyor. Sevgilimle dolaşırken bir anda sertleşiyor. Çok utanıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, adını sen koymuşsun, ben ne yapabilirim? Kobralar böyle işte. Soluncan deseydin çare bulmaya çalışırdım. Hintliler’in oynattığı kobralar zurnadan etkileniyor. Ama seninki doğrudan gözden parolasını alıyor. Biraz gözüne dikkat ediver. Yarı yarıya sonuç alırsın.

Gebelik riski var mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdim ama prezervatif kullanmadım. Kızın içine boşalmadım. Hamile kalma riski var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, nereden bileyim oğlum. Ben bilimadamıyım. Falcı mıyım, cinci miyim? Çoğunuz okula gidiyorsunuz. Ruh ve beden sağlığınız ve de geleceğiniz için birkaç kitap alıp okuyun.

Olgun kadınlara çok ilgi duyuyorum

18 yaşındayım ve kendimden büyük kadınlara ilgi duyuyorum. Şimdiye kadar 3 ilişkim oldu. Biri 45 yaşındaydı. O 45 yaşındaki kadından sonra olgun kadınlara ilgim arttı. Ben ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, olgun diye birine toslayacaksın. Birdenbire ne yaptım ben diye yanından kaçıp, belki de mideni boşaltacak yer arayacaksın. Hiç belli olmaz bu işler. ‘Davul dengi dengine.’ Ruhuna, yaşına, kültürüne, zevkine uygun biriyleriyle yan yana olmak bile ne büyük mutluluktur. Önce bu basamaklardan çık.

Yırtıldı mı, esnek mi?

18 yaşındayım. Nişanlımla ilk deneyimimi yaşadım ama zevk almadım. Bir de hiç kan gelmedi. Hemen tuvalete gittim, o sırada kan geldiğini gördüm. Nişanlım “Yanlış görmüşsündür” dedi. Acaba kızlık zarım yırtıldı mı, esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zevkini bilemem. Zarın zedelendiğini tahmin ediyorum. Bu sana bir uyarıdır. Dikkat etmezsen yırtılır da kanar da. Dahası gebe bile kalabilirsin. İşte o zaman Anya’yı Konya’yı görürsün.

Kızdan kan gelmedi

Bakire olan kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Ama kan gelmedi. Kızın söylediğine göre daha sonra gelmiş. Sizce doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, evet. Başka nasıl olsun ki! Olayın tanığı kendisi. Neden kıza inanmıyorsun, anlamak mümkün değil.

Başarısız oldum

20 yaşındayım. Penisim büyük. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girince başarılı olamadım. Böyle devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, öyle devam edeceğe benziyor. Kendinle hesaplaş, baş başa kal. Cinselliği biraz devre dışı bırak. Zamanı geldiğinde, evlendiğinde ona çözüm bulunacak. Daha önünde uzun bir yol var. Evlendiğinde eşin ve çocukların senden mama bekleyecek. Şimdilik yolun böyle çizilmiş. İyi kullanırsan senin yararına. Kötü kullanırsan herkes üzülür.

GÜNÜN SORULARI

1) Telefonda seks yapmaya başladık

Düzenli giden ilişkimiz vardı. Son zamanlarda kız arkadaşımla telefonda hep seks konuşuyoruz. Sevgilim bırakmak istiyor ama ben bırakamıyorum. Bize yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Aslanım, hayaller her zaman güzeldir. Hepimiz yaşamışızdır ve yaşarız. Genellikle bir araba hayal ederiz (Benim asistanlık yıllarımdaki hayalim mavi renkli bir Chevrolet’ydi.) Günün birinde bir arabanız olur. Gözünüz doymaz, gönlünüz daha bir havalısını beğenir, ulaşamazsınız. Bazı konularda hayaller biraz da uçuk olduğundan ürettiğim şu özlü söze benzer: Hayal karın doyurmaz ama ruhları rahatlatır. Şimdi bu sözü açalım. Hayallere kendini bir kaptırdın mı artık gerçeğini fazla aramaz, bulsan da itibar etmezsin.

Çünkü hayal dünyasının mimarı da, kurucu ustası da yani sahibi de sensin. İşte bu hayallerle insanlar negatif sınırları da aşarlar. Kumarcı, iş batırıcı, evliliklerinde hayal kurucu olurlar. Bu düzene şartlanınca da yat kalk tıpkı senin gibi kıpırdamaz emrinde sultanlar... Sansür yok, yasak yok, “Olmaz” diyen de yok. Besle senin tosunu, nasıl olsa hayallerine para vermek, kimini satın almak da yok. İşler iyi gidiyor değil mi? İşte şimdi kırmızı kartı gördün. Beynin buna koşullandı. Sakın ‘Benim hayallerimi bozmayın’ dedi. Varılan bu noktada kadın ya da evlilik tökezlediğinde bacağı kırılmadıysa ne âlâ! Kırıldıysa sen hâlâ 40 yaşında devam hayale.

Kıza dokunmadım ama baba oluyormuşum

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 2 ay önce eve geldi. Sadece oturup sohbet ettik. Ona dokunmadım bile. Dün telefon edip “Baba oluyorsun” dedi. Hocam, aklım almıyor, bu çocuk da nereden çıktı?

CEVAP

Bu çocuk nereden çıktı? İşte insanoğlunun var oluşundan bu yana sık sık sorduğu sorudur bu. Biz çocukken köyde 8-10 yaşlarındaki bir çocuğa, daha büyük olanlardan biri şöyle dedi: “Bak gözümü tamamen kapatacağım, sen şu ufak tümseğin, şu taşın ya da kütüğün üstüne çıkıp ‘Ben nereden çıktım’ diye sorduğunda ben hangisinden çıktığını söyleyeceğim.” Bu söze inanan çocuk taşın üzerine çıkıp ‘Ben nereden çıktım’ deyince öteki kişi kelimeyi de tam söyleyerek “Annenin ... “dan dediğinde küçük çocuk üzerine bir kova su dökülmüş kedi yavrusuna dönerdi.

Şimdi senin soruna yanıt bulalım, bu çocuk nereden çıktı? Buluştuğunuz gün kahvaltınızda çay içmiş, omlet, ceviz ve unlu kurabiye yemiştiniz. Bu yediklerinizin DNA analizini yapalım: Çayın Ç’si, omletin O’su, cevizin C’si, unlu kurabiyenin de U ve K harflerini al. Ne çıktı? Çocuk!!! İşte tam isabet, bu çocuk oradan çıktı. Söylediğime ister inan ister inanma. Ama şimdi söyleyeceğime inan. Galiba kız sana bir göndermede bulundu: “Arkadaş ben oraya oturup kahvaltı yapmaya değil, başka amaç için gelmiştim.” Onun bu sözünü açalım. Çocuk nasıl olur, sen anlarsın ya işte demek istedi. Kız gündüz yaşayamadığı olayın gece rüyasında etkisinde kaldı. Asıl amacını (seks) sana simgelerle anlattı.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder