Yaşam Ruj sürerken yapılan 6 hata

Ruj sürerken yapılan 6 hata

Paylaş
Ruj sürerken yapılan 6 hata

Makyajın en önemli tamamlayıcısı olan rujunuzu sürerken yapacağınız en ufak bir hata kötü bir görüntü sergilemenize yol açabilir o yüzden bu 6 hatayı yapmayın

Makyaj biz kadınların vazgeçilmez rutinlerinden biridir. İyi yapılmış bir ten ve göz makyajının hiç kuşkusuz ki en önemli tamamlayıcısı rujdur. Ancak ruj sürerken yapılan bazı hatalar kötü görünmenize neden olabilir. İşte o hatalar...

1. Dudakları nemlendirmemek

Hemen hemen herkes cildini nemlendirir ama dudaklarını unutur. Özellikle kuru veya soğuk havalarda çatlayan dudaklar, rujunuz için pek de sağlıklı bir zemin hazırlamaz. Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızı mutlaka nemlendirmeyi unutmayın.

2. Dudaklarınıza peeling yapmamak

Rujunuz için kötü bir şey varsa o da pul pul dökülen dudak derinizdir. Belli aralıklarla nemli bir fırçayla dudaklarınızı ölü deriden arındırın.

3. Ruju dudaklara yeterince yedirmemek

Dudaklarınızı boş bir tuval olarak düşünün, ancak her boyadıktan sonra onu o şekilde bırakmak yerine dudaklarınızın ruju emmesini sağlamak için; dudaklarınızı birbirine sürtmelisiniz.

4. Dudak kalemi kullanmamak

Dudak kalemi ruj için dudak hattınız ile cilt arasında bariyer görevi görür. Eğer 90'lardan fırlamış gibi görünmek istemiyorsanız rujunuzla aynı renkte bir dudak kalemi seçmelisiniz.

5. Ruju sürmeye yanlış yerden başlamak
Ruju sürmeye her zaman dudaklarınızın merkezinden başlayıp sonrasında dışa doğru devam etmelisiniz.

6. Doğru tonu seçmemek
Eğer seçiminiz yanlışsa, hiçbir taktik o ruju güzel göstermeye yetmeyecektir. Unutmayın, mavi tabanlı kırmızı rujlar soğuk tonlu ciltlerde; turuncu tabanlı kırmızılar ise sıcak tonlu ciltlerde güzel durur.

Haberin Devamı