Dünya Rum Dışişleri Bakanı: Doğal gaz bela değil lütuftur

Rum Dışişleri Bakanı: Doğal gaz bela değil lütuftur

Paylaş
Rum Dışişleri Bakanı: Doğal gaz bela değil lütuftur

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, doğu Akdeniz'de keşfedilen doğal gazın bela değil, bir lütuf olduğunu belirterek, "Bölge devletlerini yakınlaştırıyor, AB’nin ve ABD’nin bölgeye ilgisini güçlendiriyor, Türkiye açısından teşvik olarak da işleyebilir" dedi

"Kıbrıs müzakerelerine yıllarca bir romantizmle yaklaştık" diyen Rum Bakan Nikos Hristodulidis, "Ancak gerçek, kendisinin de menfaatine olduğunu hissetmemesi halinde Türkiye’nin çözüme ilerlemeyeceğidir. Mantıklı düşünen bir Türkiye, Kıbrıs sorununun çözümünden kendisi için de ortaya çıkacak menfaati görebilir. Bu menfaatler AB ile de ilgili olabilir, enerji konularıyla veya bölgede geliştirilen işbirlikleriyle de" dedi.

Haberin Devamı

Kıbrıs konusunda yeni bir konferansın toplanması yönünde mesajlar veren Hristodulidis, "Bizim tutumumuz, en kısa zamanda adım atılmasıdır" diye konuştu. Hristodulidis, Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımların Türkiye’de yapılacak seçimlere bağlı olacağını da iddia etti ve "Türkiye'nin içişlerine karışmak istemiyoruz. Rum yönetimi, seçimlerde Türkiye'yi istikrara götürecek bir hükümet arzu ediyor" şeklinde konuştu.

EN YAKIN ZAMANDA ADIM ATILACAK

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Teistedi.

DHA