Spor Rumen golcülerin EURO 2016 rekabeti

Rumen golcülerin EURO 2016 rekabeti

Paylaş
Rumen golcülerin EURO 2016 rekabeti

Spor Toto Süper Lig, Rumen golcüler Raul Rusescu ve Bogdan Stancu'nun milli forma mücadelesine sahne oluyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2016) katılma hakkı kazanan Romanya Milli Takımı’nın finallerdeki kadrosuna girmeye çalışan Osmanlısporlu golcü Rusescu ve Gençlerbirliği’nin forveti Stancu arasında "milli rekabet" yaşanıyor.

Başkent ekiplerinde kariyerini sürdüren iki futbolcu, artan performanslarıyla dikkatleri çekiyor. Rusescu ve Stancu attıkları gollerle hem takımlarını sırtlıyor hem de Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Anghel Iordanescu’nun gözüne girmeye çalışıyor.

Rusescu’dan 5 maçlık gol serisi

Süper Lig’de Gaziantepsor maçını da boş geçmeyen Osmanlıspor’un Rumen golcüsü Rusescu, gol serisini 5 maça çıkardı.Sezon başında İspanya’nın Sevilla takımından başkent temsilcisine katılan 27 yaşındaki futbolcu, son 5 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi. Ligin ilk 14 haftasında sadece 122 dakika süre alan Rumen oyuncu, 15. haftadan itibaren düzenli olarak forma giymeye başladı.

15. haftadaki Bursaspor maçıyla Süper Lig’de ilk kez gol sevinci yaşayan Rusescu, son 10 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırarak, adeta milli yarışta "ben de varım" dedi.Milli formayı 8 kez giyen Rusescu, EURO 2016 Elemeleri’nde 3 kez şans bulurken, 1-1 biten Macaristan maçında ülkesinin golünü attı.

Stancu, "Süper Lig’in gediklisi"

Vatandaşı Rusescu gibi son üç haftada 3 gol kaydeden Stancu da Süper Lig’in formda golcüleri arasında yer alıyor.Sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle kendisinden beklenen performansın uzağında kalan Stancu, ikinci devredeki çıkışıyla toplamda 6 gole ulaştı. Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarındaki golleriyle Gençlerbirliği’nin sahadan üç puanla ayrılmasına ve küme düşme hattından uzaklaşmasına katkı sağlayan 28 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’in tecrübeli yabancıları arasında bulunuyor.

Türkiye’de 2010-2011 sezonundan bu yana top koşturan Rumen golcü, ligde Galatasaray, Orduspor ve Gençlerbirliği formalarıyla 147 maçta 50 gole imza attı.Stancu, milli formayı ise Rusescu’ya göre daha fazla sırtına geçirdi. Romanya Milli Takımı’nda 28 maçta görev yapan Stancu, rakip fileleri 7 kez sarstı.EURO 2016 Elemeleri’nde 10 maçın 7’sinde oynayan Stancu, 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

AA

Haberin Devamı