Gündem Rus haber ajansından flaş iddia: Türk askeri El Bab'a girdi

Rus haber ajansından flaş iddia: Türk askeri El Bab'a girdi

Paylaş
Rus haber ajansından flaş iddia: Türk askeri El Bab'a girdi

Rus haber sitesi Sputnik'in haberine göre, bugün akşam saatlerinde Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bab'a girdi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili açıklama yaparak, 'ÖSO, bizim de desteğimizle El Bab'a yaklaştı' dedi

Rus haber sitesi Sputnik'in haberine göre, dün akşam saatlerinde Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bab'a girdi. Habere göre kentte sokak çatışmaları yaşanıyor. Öte yandan son dakika gelişmesine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada 'ÖSO, bizim de desteğimizle El Bab'a yaklaştı' dedi.

Rus haber sitesi Sputnik, Türk askeri ve ÖSO'nun, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab kentine girdiğini yazdı. Habere göre, Türk askerleri ve ÖSO şehre kuzey ve doğu yönlerinden giriş yaptı. Yine haberde verilen ayrıntılara göre şehirde DEAŞ ile sokak çatışmaları yaşanıyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ


Türk askeri ve ÖSO'nun El Bab kentine girdiği haberleri gündeme düşerken Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu da konu hakkında flaş bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, 'ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yaklaştı' dedi.

Çavuşoğlu açıklamasında şunları kaydetti; "ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek."


TSK'dan El Bab ve Münbiç açıklaması


2 ASKER YARALANDI

El Bab operasyonunu yürüten Türk askerlerine yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 2 asker bölgeden tahliye edilerek, Kilis’in Elbeyli ilçesi Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına getirildi.

İki asker buradan Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

(İHA)