Spor Rus kayakçıda doping

Rus kayakçıda doping

Paylaş
Rus kayakçıda doping

Rusya Kayaklı Koşu Milli Takımı'nın yıldız sporcularından Alena Sidko, Vancouver Kış Olimpiyat Oyunları'na gidecek kafileden, "doping" gerekçesiyle çıkarıldı

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) anti-doping yöneticisi Sarah Fussek, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Sidko’nun yarışmak için uygun olmadığını söyleyebiliriz. Nedenini öğrenmek istiyorsanız, bunu Rusya Kayak Federasyonu’na sorun" dedi.

Rusya Kayak Federasyonu Başkanı Vladimir Loginov de 30 yaşındaki kayakçının isminin olimpiyat kafilesinden çıkarıldığını ifade ederken, herhangi bir neden belirtmedi.

Ulusal medyada yer alan haberlerde ise geçen ay yapılan bir ulusal kayak yarışında, Alena Sidko’nun kanında performans artırıcı yasaklı "EPO" maddesine rastlandığı iddia edilmişti.

Vancouver’da Rusya’nın madalya umudu olan Sidko, 2006 Torino Kış Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanmış, birkaç dünya kupasında ise şampiyon olmuştu.

Öte yandan, geçen ay da 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan bayan kayakçı Julija Tchepalova, 2006 Torino Kış Olimpiyat Oyunları’nda erkekler 30 kilometre yarışında altın madalya kazanan Yevgeny Dementiev ve Rusya şampiyonu Nina Rysina da kanlarında "EPO" maddesi bulunduğu için 2 yıl pistlerden men edilmişti.

Haberin Devamı