Gündem Rus yazara, Türk eşinden dayak

Rus yazara, Türk eşinden dayak

Paylaş
Rus yazara, Türk eşinden dayak

Rusya'nın ödüllü yazarlarından 31 yaşındaki Anna Nikolskaya, 5 yıl önce evlendiği Hüseyin Ekseli'nin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek boşanma davası açtı

Altay Devlet Teknik Üniversitesi Elektrik Bilimleri'nde görevli Prof. Dr. Oleg Nikolskaya ile psikiyatrist Lidia Nikolskaya’nın kızı olan yazar Anna Nikolskaya, 2005 yılında internet ortamında tanıştığı, Antalya'nın Kemer İlçesi’nde alkollü içki dağıtım firmasının sahibi olan Hüseyin Ekseli ile evlendi.

PUTİN'DEN ÖDÜL ALDI

2 yıl sonra 2007 yılında Tolstoy Uluslararası Edebiyat Ödülü'nü dönemin Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in elinden alan Anna Nikolskaya, aynı yıl Türk eşinden hamile kaldı.

Genç yazar, bir süre sonra da şiddetli geçimsizlik yüzünden ailesinin yaşadığı Rusya'nın Barnaul kentine döndü. Nikolskaya, bir süre sonra ise kız çocuğunu dünyaya getirdi.

BABA İLE ENSEST İLİŞKİ İFTİRASI

Anna Nikolskaya Rus yazar, Kemer'deki eşinin başka bir kadınla yaşadığını duyar duymaz da boşanma davası açtı.

Ancak eşinin kendisinden önce boşanma davası açtığını öğrenen Nikolskaya, avukatı aracılığıyla verdiği boşanma dilekçesinde, kocasının kendisini sürekli aldattığını, hamileliği döneminde bebeği aldırması için baskı yaptığını ve şiddet uyguladığını iddia etti.

İşadamı eşi Hüseyin Ekseli'den 500 bini maddi, 500 bini manevi olmak üzere toplam 1 milyon TL tazminat ile evlilik sırasında edinilmiş malların yarısını talep eden Rus yazar, ilginç bir iddia da ortaya attı.

Anna Nikolskaya, Türk kocasının, babası Profesör Oleg Nikolskaya'nın görev yaptığı Altay Üniversitesi'ne bir mail göndererek, “Eşim Anna ile babasının ensest ilişkisi var” diye iftira attığını ileri sürdü.

GÖBEKTEKİ DÖVME

Nikolskaya, avukatı Şebnem Ülk aracılığı ile mahkemeye verdiği dilekçesinde eşinin aile kurumuna inanmadığını belirterek, “Beni defalarca dövüp, saçlarımdan sürükleyen Hüseyin Ekseli, hamile olduğumu öğrendiğinde bu davranışlarına devam etmiştir.

Tam göbeğinin ortasında İngilizce olarak ‘f..k the family’ (Aileyi s......) diye yazan bir dövme var” iddiasında bulundu.

Nikolskaya, mahkemeye eşinin malvarlığının dökümünü de sundu.

TÜRK KOCA: EŞİM BENCİL VE MÜSRİF

Hüseyin Ekseli ise eşini müsrif olmakla suçladığı dava dilekçesinde şöyle dedi: “Sadece kendisinin değil, tüm ailesinin tatillerini ben karşılıyorum.

Evde köpek besliyor. Bana bile o kadar kıymet verilmiyor. Çok bencil, o bencillik ile nasıl annelik yapacak bilemiyorum. Sadece kendisini düşünen birisi.”

Karşılıklı açılan ve birleştirilen 2 dava, önümüzdeki günlerde Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edecek.

Teslime TOSUN/ANTALYA (DHA)