Gündem Ruslar eğlencede hız kesmiyor

Ruslar eğlencede hız kesmiyor

Paylaş
Ruslar eğlencede hız kesmiyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, sahte içkiden zehirlenen 4 Rus rehberin hayatını kaybetmesinin ardından Rus tatilciler, alkol alıp, dans ederek eğlendi

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde tekne gezisine çıkan Rus turistler, Rusya Halk Sağlığı Dairesi’nin "Türkiye’de yerli içki içmeyin" çağrısına karşın alkol alıp, eğlenerek tatilin tadını çıkarıyor.

Alanya İskelesi’nden onlarca tekne ile sabah saatlerinde deniz turuna çıkan turistler, denize girip güneşlendi. Teknede yemeğin ardından alkollü içki tüketen Rus turistler, köpük partisinde müzik eşliğinde dans etti.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Bodrum’da yaşanan üzücü olayın Alanya’ya gelen turistleri çok etkilemediğini söyledi. Rusya’da da bu tür olayların yaşanabileceğini belirten Anzhela, "İnsanlar Türkiye’yi seviyor ve sürekli tatile geliyor" dedi.

"ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK"

Rusya’da modellik yapan 25 yaşındaki Tamila Milaeva ise, "Türkiye’ye ilk kez gelmiyorum. Bodrum’daki olayı duyduğum zaman çok üzüldüm. İlk önce ürperdim fakat daha sonra endişelenmemi gerektiren bir durum olmadığını gördüm.

Yemekleri ve oteli gördükten sonra korkum kalmadı. Tekne turuna da rahatlıkla geldim. Zehirlenme olayı Rusya’da da olabilir" diye konuştu.

Makine mühendisi 55 yaşındaki Sergei Matviev de, "Türkiye’ye birkaç kez tatile geldim. Her seferinde buradan memnun ayrıldım. Türkiye’yi çok seviyorum. Zehirlenme olayına çok üzüldüm ancak bu olay her yerde olabilir" dedi.

"HER ÜLKEDE OLABİLİR"

Rus öğrenci 27 yaşındaki Anna Romatina da Türkiye’ye gelmeden önce Bodrum’da yaşanan zehirlenme olayını duyduğunu ancak gelmekten vazgeçmediğini söyledi.

Teoman ERİŞ/DHA