Dünya Rusların ABD seçimlerini hacklediğinden emin

Rusların ABD seçimlerini hacklediğinden emin

Paylaş
Rusların ABD seçimlerini hacklediğinden emin

ABD seçimlerini , siber güvenlik tartışmalarıyla beraber, yeniden sorgulanabilir. Kısa süre önce, seçimlerin Rusya tarafından “hacklendiğini” iddia eden CIA’e şimdi de FBI da katıldı.

ABD seçimlerini hacklediler mi? CIA, bir süre önce ABD seçim sonuçlarına Rus hackerlar tarafından müdahale edildiğini iddia etmişti. ABD Başkanı Obama da bu iddiaların araştırılması için emir verdi.

Şimdi, ABD FBI da iddiaların doğru olduğunu savunuyor. İki güvenlik kurumu da, Ruslar’ın ABD seçimini Trump’ın lehine hacklediklerine inanıyor.

'FBI DA CIA İLE AYNI FİKİRDE ABD SEÇİMLERİ HACKLENDİ'


CIA’den medyaya sızan bilgilere göre, CIA’in şefinin çalışanlara gönderdiği memoda, “FBI Direktörü ile de görüştüm, onlar da bizim görüşümüzü savunuyorlar,” ifadesinin yer aldığı dile getiriliyor.

Tüm bu gelişmeler, çok ilginç bir sonuca ulaşabilir. ABD’nin iç ve dış istihbarat örgütlerinin “ABD seçimlerini Ruslar hackledi ve Trump’ın kazanmasına neden oldular,” şeklinde rapor vermesi halinde, seçimlerin iptal edilmesi veya Trump’ın başkanlıktan düşürülmesi bile gündeme gelebilir. Böylece dünya tarihinde ilk defa, dijital güvenlik nedeniyle bir ülkenin seçimlerinin iptal edilmesi veya iktidarın düşürülmesi gündeme gelmiş olacak.

Alcatel idol 4 VR 360 deneyimi

Haberin Devamı