Dünya Rüşvete rekor ceza

Rüşvete rekor ceza

Paylaş
Rüşvete rekor ceza

Kanadalı petrol ve doğalgaz şirketinin, Bangladeş Enerji Bakanı'na verdiği rüşvet belgelendi. Şirkete ülke tarihinin en ağır cezası kesildi

Kanada mahkemesi, Calgary merkezli enerji ve petrol şirketi Niko Resources isimli firmaya, ülkenin hukuk tarihindeki en ağır ticari rüşvet cezasını verdi.

Haberin Devamı

Alberta eyaletinin Calgary kentindeki Queen;s Bench Mahkemesi;nde dün akşam saatlerinde sonuçlanan davada Hakim Scott Brooker, suçlu olduklarını kabul eden şirket üst yöneticisi (CEO) Ed Sampson;ı toplam 9,5 milyon Kanada Doları (15,7 milyon TL) ödemeye mahkum etti.

Mahkeme Hakimi Scott Brooker, karar öncesi yaptığı kısa konuşmada, bu olay Alberta ve tüm Kanada halkının itibarını lekelemiştir. Bu, Kanadalılar için utanç verici bir durumdur" dedi.

Mahkeme kararına göre Niko Resources, Bangladeş Enerji Bakanı Müşerref Hüseyin'e, kendilerine kolaylık sağlaması karşılığı 191 bin Kanada Doları (315 bin TL) değerinde bir adet Toyota Land Cruiser marka araç hediye etti ve New York ile Calgary'e yaptığı seyahatlerin giderlerini karşıladı.

Haberin Devamı

Şirket halen, Hindistan, Bangladeş, Pakistan, Endonezya, Trinidad, Madagaskar ve Kuzey Irak;ta petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma işleri yapıyor.