Gündem Rusya Dünya Ticaret Örgütü'ne başvurmayacak

Rusya Dünya Ticaret Örgütü'ne başvurmayacak

Paylaş
Rusya Dünya Ticaret Örgütü'ne başvurmayacak

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeniy Gromiko, Rusya´nın Türkiye´nin Rusya tarım ürünlerinin ihracatına getirdiği kısıtlamalardan dolayı Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) başvurmayı planlamadığını açıkladı

Türkiye´nin Rusya´nın önerilerine göstereceği tepkiyi bekleyeceğini belirten Gromiko, "Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç Türk mevkidaşı ile görüştü ve belli uzlaşmalara vardı" dedi ve ekledi:

'İLK ADIMI TÜRKİYE ATMALI'


"Yarın, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeniy Nepoklonov ve Tarım Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Departmanı Başkanı Olga Garşina bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde ele almak üzere Türkiye´ye gidiyorlar. Genel olarak anlayış var diyebiliriz. Daha önce de Türk tarafına önerdiğimiz gibi, anladığımız gibi aşamalı olarak birbirimize doğru adımlar atmamız gerekiyor. Ancak bu adımları ilk atması gereken taraf Türkiye´dir. O kadar sert tedbirleri alan taraf biz değiliz."

Rusya´nın bundan dolayı Dünya Ticaret Örgütüne başvurup başvurmayacağı sorusuna cevaben Gromiko, "Hayır, onların tepkisini bekliyoruz" diyerek Rusya´nın geçtiğimiz günlerde Rusya ve Türkiye Tarım Bakan Yardımcılarının uzlaştığı konuların yerine getirmesini beklediğini belirtti.