Ekonomi Rusya ile ticaret hedefi 4 yılda 100 milyar dolar

Rusya ile ticaret hedefi 4 yılda 100 milyar dolar

Paylaş
Rusya ile ticaret hedefi 4 yılda 100 milyar dolar

Rusya Başbakanı Putin'le görüşen Başbakan Erdoğan 4 yılda 100 milyar dolarılık ticaret hedefini yakalayacaklarını söyledi

2010 MİLAT OLACAK

Ziyaret amacıyla gittiği Rusya’nın Başkenti Moskova’da Türk işadamlarıyla bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, ekonomideki iyileşmenin bu yıl çok daha hızlı seyredeceğini söyledi. 2010 yılının sıçramada bir milat olacağına inandıklarını belirten Erdoğan, “Uluslararası kuruluşlar da Türkiye’nin 2010 ve sonrası için hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alacağını teyit ediyorlar” dedi.

VİZENİN KALKMASINI İSTEDİM

Erdoğan, “Rusya ile hükümetler arası üst düzey işbirliği konseyinin kurulmasının arifesindeyiz. Türkiye-Rusya ilişkilerinin en önemli ayağını enerji oluşturuyor. 20 yılda 100 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacağız. İki ülke şirketleri işbirliği yapacak” diye konuştu. Rusya ile vizenin kalkmasını görüştüklerini söyleyen Erdoğan, “Putin’e bu teklifi daha önce yaptım yine yapacağım” dedi.

HEDEFLENEN YILLAR KARIŞTI

Erdoğan Moskova’da Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile de görüştü. Görüşmeden sonra Putin ile birlikte açıklama yapan Erdoğan bu ülke ile 4 yıl içinde 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşacaklarına inandığını belirtti. Araya giren Putin ise “5 yıl içinde” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, 4 yılı kastederek, “Onu yapacak iradeyi taraflarda görüyoruz. Kısa zamanda toparlarız” dedi.

TİCARET YÜZDE 40 AZALDI

Putin de konuşmasında, iki ülke ilişkilerinin giderek geliştiğini belirterek, “Maalesef küresel ekonomik kriz karşılıklı ekonomik ilişkilerimizi olumsuz etkiledi” diye konuştu. Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin önceki yıl 35 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Putin, “Krizde bu, yüzde 40 düştü. Ancak iki ülke arasında enerji alanında önemli işbirliği var” diye konuştu.

2

Haberin Devamı