Siyaset Rusya ile vize anlaşması imzalandı
Paylaş
Rusya ile vize anlaşması imzalandı

Rusya ile vize anlaşması imzalandı

Türkiye ile Rusya hükümetleri arasında vize muafiyetini öngören "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ile Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma" imzalandı.

Haberin Devamı

"Akkuyu Sahasında Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması"na da taraflar imza attı.

"TÜRK VE RUS VATANDAŞLARI, 30 GÜNDEN FAZLA KALMAYACAK ŞEKİLDE VİZESİZ OLARAK SEYAHAT YAPABİLECEKTİR"

Dışişleri Bakanlığı, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ile hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Rus vatandaşlarının, birbirlerinin ülkelerinde 30 günden fazla kalmayacak şekilde vizesiz olarak seyahat yapabileceklerini, vize muafiyetinin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde geçerli olacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatlerine ilişkin Usullere Dair Anlaşma"nın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından imzalandığı hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada şunlara yer verildi: "Ülkelerimiz arasında vizesiz seyahat rejiminin tesisi, dost Türk ve Rus halkları arasında kültürel ve sosyal bağların daha ileriye götürülmesini sağlamanın yanı sıra, iki ülke işadamları arasındaki temasların artmasına vesile olmak suretiyle, ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkıda bulunacaktır. Anılan anlaşma her iki ülkede gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecektir."