Dünya Rusya ile vizesiz hayata 4 gün kaldı

Rusya ile vizesiz hayata 4 gün kaldı

Paylaş
Rusya ile vizesiz hayata 4 gün kaldı

16 Nisan'da, Rusya ile Türkiye arasındaki vize uygulaması sona eriyor

Hem Türkiye hem de Rusya o günü bekliyor... Takvim yaprakları 16 Nisan 2011 tarihini gösterdiğinde vizesiz Rusya hayali gerçek oluyor. Bu tarih iki ülke arasında "Tarihi gün" olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Eğer uygulamada bir sorun çıkmazsa Türk vatandaşları Rusya'ya, Rus vatandaşları Türkiye'ye vizesiz gidip gelebilecek.

TURİZME YARAYACAK

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin "daha önce hiç olmadığı kadar yakın" olduğunu söylemişti. Büyükelçi Sezgin, "Aramızda sadece çok küçük bazı teknik konular çözülemedi. Biz, Türkiye'nin Rus turistlerin tercihi arasında ilk sırayı almasını son derece önemsiyoruz. Türkiye'ye geçen yıl yaklaşık 3 milyon turist geldi ve bu yıl 4 milyon turistin gelmesini bekliyoruz. Hatta bazı tahminlere göre bu sayı 6 milyona bile ulaşabilir. Rus turistlerin tatillerini geçirmelerine değdiğine inanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Seyahat şartlarıyla ilgili bilgi veren Sezgin, "Vize kalktı, ben üç aylık vizemle Rusya'ya girerim anlayışı ile Moskova Şeremetyevo havalimanına geldiklerinde maalesef ülkeye giremezler. Gereksiz yere sorunlarla karşılaşmamak için vatandaşlarımız gerek Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, gerekse Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden gerekli bilgileri edinerek yola çıkmaları gerekir" dedi.

TUROB'UN RUSYA RAPORU

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'nin raporundan da Rus turistlerle ilgili çarpıcı sonuçlar çıktı.

Bu yıl Rusya'dan ülkemize gelecek turist sayısında, önceki yıla göre yüzde 15 artış bekleniyor.

Ancak, yapılan araştırmalarda vizelerin kaldırılmasının, ülkemiz kamuoyunda bilinenin aksine Rusya’dan ülkemize gelecek turist sayısında herhangi bir artışa yol açmayacağı ancak, Türkiye’den Rusya’ya turizm hareketinde artış kaydedeceği belirtildi

HABERTÜRK