Candaş Tolga Işık RUSYA’NINKİ YARDIM, TÜRKİYE’NİNKİ İŞGAL!
HABERİ PAYLAŞ

RUSYA’NINKİ YARDIM, TÜRKİYE’NİNKİ İŞGAL!

Haberin Devamı

Sınırımızın 10 metre ötesinde terör örgütleri cirit atacak, Amerika ve Rusya bilmem kaç bin kilometre öteden gelip burnumuzun dibinde kafalarına göre koridor bir ülke kurduracaklar biz de buna seyirci kalacağız öyle mi? Öyle bir dünya yok!



Irak’ın kuzeyinden başlayıp Suriye üzerinden Akdeniz’e açılan bir “terör koridoru” Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Böyle bir oluşuma kayıtsız kalan, yanı başında bu denli büyük bir değişim yaşanırken buna seyirci kalan bir Türkiye kendisine büyük devlet filan diyemez.



Vay efendim, Türkiye’nin ne işi varmış orada? Amerika’nın Irak’ta, Rusya’nın Suriye’de ne işi var? Türkiye’nin operasyonuyla ilgili neredeyse her gün çıkıp konuşan Iraklı, Suriyeli devlet adamları topraklarında yıllardır cirit atan Amerikan ve Rus orduları için neden bugüne kadar tek kelime edemedi? Amerika’nın yıllardır Irak’taki varlığının adı işgal değil miydi?



Esad, Türkiye’nin operasyonu için işgal dedi ve ekledi: “Tüm unsurlarımızla karşı koyacağız.” Arkadaş, topraklarında başka bir ülkenin ordusundan rahatsız olacak son adam sensin! Sırf kendi canını, koltuğunu kurtarmak için Rus ordusunu Suriye’ye davet eden kimdi? Ruslar yapınca “yardım”, Türkler yapınca “işgal”!



Türkiye’nin Suriye coğrafyasındaki hakimiyeti, her geçen gün daha da artan terör örgütlerine karşı başlattığı sınır ötesi operasyon doğru bir stratejik hamledir. İş o ki nerede duracağımızı bilelim. Muhatabımız terör örgütleri, kaygımız kendi ülkemizin ulusal güvenliği olduğu sürece sorun yok. Ama “Hazır girmişken şu Misak-ı Milli sınırlarını yeniden çizelim” dersek büyük bir gaflete düşeriz. Böyle bir durumda hiç şüpheniz olmasın: Tıpkı bizim Birleşmiş Milletlere dünyanın 5’ten büyük olduğunu hatırlattığımız gibi birileri de bize bu bölgenin Türkiye’den ibaret olmadığını hatırlatır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder