Dünya Rusya Snowden'ın oturma iznini 3 yıl uzattı

Rusya Snowden'ın oturma iznini 3 yıl uzattı

Paylaş
Rusya Snowden'ın oturma iznini 3 yıl uzattı

Rusya ABD Ulusal Güvenlik Ajansı belgelerini sızdıran CIA eski çalışanı Edward Snowden'ın oturma izni 3 yıl daha uzatıldı

Rus haber ajansı RIA'nın haberine göre Edward Snowden'a Rusya tarafından 3 yıl daha oturma izni verildi.

NTV'nin haberine göre; CIA eski çalışanı Snowden'ın avukatı Anatoly Kuçerena, müvekillinin oturma izninin 2020 yılına kadar uzatıldığını söyledi. Kuçerene, Snowden'ın yakında Rusya vatandaşlığı için de başvuru yapacağını belirtti. Rus yasalarına göre, ülkede 5 yıl ikamet edenlere oturma izni verilebiliyor.


İLK ZAHAROV DUYURMUŞTU


Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova CIA eski çalışanı Edward Snowden'ın oturma izninin uzatıldığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharov, "Snowden'ın oturma izni birkaç yıllığına daha uzatılmıştır" demişti. Ancak Zaharov, kaç yıllık oturma izni verildiği konusunda bir açıklama yapmamıştı.

Adil yargılanmayacağını düşünerek ABD'yi terk eden Edward Snowden Temmuz 2013'te Rusya'dan 1 yıllık geçici siyasi sığınma hakkı elde etmişti.

Sürenin dolmasından sonra 1 Ağustos 2014'te Rusya, CIA eski çalışanı Edward Snowden'a 3 yıllık geçici oturma izni vermişti.

Haberin Devamı