Ekonomi Rusya, Türkiye'yi kandırdı

Rusya, Türkiye'yi kandırdı

Paylaş
Rusya, Türkiye'yi kandırdı

Rusya'nın '500 bin ton alırım' dediği piliç eti için daha 1 kilo bile kota açmadığı ortaya çıktı

1 kilo kota açılmadı

Pak Piliç Başkanı Zuhal Daştan, Rusya ile yapılan görüşmeler sonucu ihraç edilmesi gereken 500 bin ton piliçten 1 kilo pilicin bile Rusya’ya gönderilemediğini söyledi.

Daştan, “Rusya ihracatında şu ana kadar en ufak bir gelişme yok. Türkiye’ye heyetler geldi, devletlerarası birtakım görüşmeler yapıldı. Fakat şu ana kadar Rusya Türkiye’ye ‘500 bin ton alırım’ dediği piliç için daha 1 kilo kota açmamıştır” dedi.

Bedavaya bile satamayız

Pak Piliç adına Mudurnu Piliç’in isim hakkını alan Daştan, “Rus makamları Türkiye’ye kota vermezse biz bu malı bedava da desek Rusya’ya satma şansımız yok.

Çünkü bu şekilde satmaya kalktığımız takdirde çok ciddi gümrük vergileri ile karşılaşırız. Ümidimiz, önümüzdeki aylarda Rus yetkililerle bizim yetkililerimizin yapacağı görüşmeler sonucunda Rusların Türkiye’ye kota açması” diye konuştu.

Fiyatta artış olmayacak

Piliç fiyatlarının eylüle kadar değişmeyeceğini belirten Daştan, iç piyasada pilice talebin yüksek olduğunu kaydetti. Daştan şöyle devam etti: “Irak’ın talebi ise eskisi gibi ayda 5 bin ton olarak devam ediyor.

Ülkemizde her geçen gün kırmızı et üretiminin azalması ve fiyatın artması vatandaşı piliç etine yönlendirdi. Piliç eti fiyatlarında istikrar vardır. Bütün pilicin fiyatı 4-6 lira arasında değişiyor.”

Günde 60 bin kesim

Şu anda Mudurnu Piliç tesislerinde deneme kesimi yaptıklarını belirten Daştan, “Günlük 10 bin adet piliç kesiyoruz. İki ay içinde 50-60 bine ulaşacağız.

Şu an İstanbul’daki tesislerden Irak’a ihracat yapılıyor. Ancak buradaki personelin eğitilmesi, üretimdeki standardizasyon, barkodlar, bazı eksikliklerimiz var. Tamamlayınca buradan da bir hafta sonra ihracat başlayacak” diye konuştu.

2

Haberin Devamı