Siyaset Rusya ve Türkiye'nin büyük hedefi
Paylaş
Rusya ve Türkiye'nin büyük hedefi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Rusya'nın, 4 yıl içinde 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmini yakalayacağına inandığını söyledi

Erdoğan, iki günlük çalışma ziyareti amacıyla geldiği Moskova’da Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile önce baş başa, sonra heyetler arası görüşmelerde bir araya geldi.

Erdoğan’ın gelecek 4 yıl içinde iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin yüz milyar dolarlık hedefi yakalayacağına inandığını söylemesi üzerine araya giren Putin, “5 yıl içinde” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, 4 yılı kastederek, “Onu yapacak iradeyi taraflarda görüyoruz. Küresel kriz ekonomiyi olumsuz etkiledi, ama olumluya dönmeye başladı. İnanıyorum ki yoğun bir çalışmayla bu durumu kısa zamanda toparlarız” ifadesini kullandı.

Putin de konuşmasında, iki ülke ilişkilerinin son yıllarda giderek geliştiğini belirterek, “Maalesef küresel ekonomik kriz karşılıklı ekonomik ilişkilerimizi olumsuz etkiledi” dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin önceki yıl 35 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Putin, “Son dönemde bu oran yüzde 40 oranında düştü. Ancak Türkiye hâlâ Rusya Federasyonu’nun önemli ticaret ortaklarından biri. İki ülke arasında enerji alanında önemli işbirliği var” diye konuştu.

Haberin Devamı