Gündem Rüyasında gördü, şehit oldu

Rüyasında gördü, şehit oldu

Paylaş
Rüyasında gördü, şehit oldu

3 ay önce teröristlerle girdiği çatışmada yaralandıktan sonra dün Bingöl'de şehit olan Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş, saldırıyı rüyasında görmüş...


Bingöl'de askeri konvoya PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er 21 Şahin Oğuz Kayabaş’ın, İzmir Ballıkuyu’daki baba ocağına ateş düştü.

Yaklaşık üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada gözünden yaralanan şehit erin izin dönüşü annesi Nebiye Kayabaş’a, “Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim” dediği öğrenildi.

Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız askerlerin bulunduğu konvoya, dün Bingöl- Muş karayolunun 16’ıncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınında PKK’lı töreristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden Şahin Oğuz Kayabaş’ın acı haberini, bu sabah askeri heyet, pazarcılık yapan baba Ramazan Kayabaş’a bildirdi. 2’si kız 4 çocuklu aile oğulları Şahin Oğuz Kayabaş’ın şehit olduğu haberiyle büyük üzüntü yaşadı, gözyaşlarına boğuldu.

ÜÇ AY ÖNCE ÇATIŞMADA YARALANMIŞ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevini yapan er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, yaklaşık üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada, şarapnel isabet etmesi nedeniyle gözünden yaralandığı, GATA’daki tedavisinin ardından tekrar Hakkari’deki birliğine döndüğü öğrenildi.

İzmir’deki ailesinin yanına 15 gün önce ikinci kez izne gelen şehit jandarma er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, geçen Cumartesi günü de izninin sona ermesiyle Elazığ’daki toplama merkezine döndüğü, buradan da Çukurca’daki birliğine gitmek üzere diğer askerlerle yola çıktığı belirtildi.

Ailesiyle vedalaşmadan önce sık sık, “Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim” diyen şehit askerin son olarak ayrılırken annesinden, teröristler yol kesip kimlik ve eşya kontrolü yaptığı için çantasına hiç bir askeri kıyafet ile malzemesini koymamasını istediği dile getirildi. Baba Ramazan Kayabaş, oğlunun cenazesini teslim almak üzere askerlerle Ankara’ya götürüldü.

SALDIRIYI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Gözyaşı döken anne Nebiye Kabayaş izninin son gününde oğlunun bağırarak uyandığını ve rüyasında teröristleri gördüğünü ifade etti. Acıl anne, “Oğlum izninin son gününde, 'Üzerime gelmeyin' diye çığlık atarak uyandı. Ben de hemen yanına gidip ne oldu diye sorduğumda, bana 'Teröristler ellerinde bombayla üzerime doğru geliyorlardı. Rüyamda onu gördüm anne' demişti. Şimdi oğlumu şehit ettiler. Ben kime bağırayım kime isyan edeyim” dedi.

YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir’de çiçekçilik yapan şehit er Kayabaş’ın yakınları, ailenin çok fakir olduğunu ve şehitlerin hep fakir ailelerden çıktığını önü sürüp tepki gösterdi. Şehidin terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi.