Gündem Rüyasında gördüğü defineyi arıyor

Rüyasında gördüğü defineyi arıyor

Paylaş
Rüyasında gördüğü defineyi arıyor

Denizli'nin Tavas ilçesinde yol yapımında görev yapan bir işçi, rüyasında çalıştığı bölgede bir mağaranın içerisinde define olduğunu görünce kazı izni alarak define aramaya başladı

Tavas ilçesinde sürdürülen yol yapım çalışmalarında çalışan bir kişi, rüyasında gördüğü definenin peşine düştü.

Haberin Devamı

Tavas ilçesi girişindeki Alpaslan Türkeş Bulvarı’nda sürüdürülen yol yapım çalışmalarında yüklenici firmada üst geçit kalfası olarak çalışan 22 yıllık inşaat ustası Erkan Taş, çalıştığı yerde içerisinde define olan bir rüya görmesi üzerine, çalıştığı işten ve gerekli yasal izinleri alarak, içi define dolu mağarayı bulmak için kiraladığı iş makinesiyle kazı yapmaya başladı.

Arkadaşı Ramazan Boyer’in de kendisine eşlik ettiği kazı çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Erkan Taş, bir gece rüyasında yol yapımında çalıştığı Tavas girişindeki belediye depolarının üstündeki ağaçlık yerde, içinde define olan büyük bir mağara gördüğünü ifade ederek, 5 gün önce başlatığı kazı çalışmalarında, bu mağarayı bulacağından ümitli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kazı için 1 aylık izin aldığını belirten Taş, define hayaline ulaşabilmek için ise yaklaşık 25 bin lira masrafının olacağını kaydetti.

Erkan Taş’a kazı çalışmasında destek veren Boyer de gördüğü rüyaya olan inancı nedeniyle arkadaşını yalnız bırakmak istemediğini dile getirerek, "Kazı yaptığımız bölge kayalık. Bugüne kadar 6-7 metrelik bir kazı yapabildik. Pazar günleri dahil sabah 08.00’de başladığımız kazıları, alınan izin çerçevesinde 17.00’ye kadar sürdürüyoruz" dedi.

Kazı işlerini yapan iş makinesi operatörü Ömer İlkin ise bir ay sürecek kazıların sonunda, bir şey çıkacak mı kendisinin de merak ettiğini söyledi.

Ali Osman Baybars - AA