Türkiye (Son Dakika) Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Şehidin eşi şikayetten vazgeçti

Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Şehidin eşi şikayetten vazgeçti

Paylaş
Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Şehidin eşi şikayetten vazgeçti

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in çarptığı otomobilde şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz şikayetinden vazgeçti. Şehit polisin eşi Adana Adalet Sarayı’na giderek, “şikayetinden vazgeçtiğine” ilişkin dilekçesini İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Özlem Alagöz, 'Ben sonuna kadar şikayetimi sürdüreceğim' demişti

Adana’da oturan Özlem Alagöz, avukatı Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin ile birlikte Adana Adalet Sarayı’na giderek, “şikayetinden vazgeçtiğine” ilişkin dilekçesini, UYAP’tan davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Daha önce de yaralanan polis memuru Emre Tetik şikayetinden vazgeçmişti. (Veli SARIBOĞA / HABERTÜRK)

"İNSANLARIN DİNİ PARA OLMUŞ" DEMİŞTİ

Savcı, Çetin hakkında 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep etmişti. Dava açılmasının ardından kazadan yaralı kurtulan polis Emre Tetik, mahkemeye dilekçe vererek 250 bin lira tazminat talep etmişti. Ancak Emre Tetik'in daha sonra dava dosyasına sunduğu dilekçe ile Rüzgar Çetin hakkındaki şikayetinden vazgeçtiği öğrenilmişti. yaralı polisin, Çetin ailesinden davasını geri çekmesi karşılığında 250 bin TL aldığı iddia edilmişti.

Tetik’in şikâyetinden vazgeçmesi, şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz’ü isyan ettirmişti. Alagöz, mayıs ayında yaptığı açıklamada, “İnsanların tek dini para olmuş. Ama ben şikayetimi sonuna kadar sürdüreceğim” diye tepki göstermişti.





RÜZGAR ÇETİN’İN İDDİANAMEDE 22.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, olay günü saat 01.00 sıralarında Emre Tetik’in kullandığı polis aracıyla Beşiktaş’tan Ortaköy’e doğru seyir halinde oldukları ifade ediliyor. Sanık Rüzgar Çetin’in ise aracı ile Ortaköy’den Beşiktaş’a doğru gittiği belirtiliyor. Çırağan Caddesi üzerinde kavşaktaki ışıklara yaklaşıldığından Çetin’in en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği önündeki aracı sollamak içinde ani manevra yaparak karşı şeride geçerek, gelen maktül ve müştekinin içinde bulunduğu polis aracına çarptığı ileri sürülüyor. Çetin’in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

Haberin Devamı