Gündem Rüzgar otobüsü devirdi: 1 ölü

Rüzgar otobüsü devirdi: 1 ölü

Paylaş
Rüzgar otobüsü devirdi: 1 ölü

Rüzgar otobüsü devirdi: 1 ölü

Metro Turizm'a ait Edirne-Ankara seferini yapan 34 ZZ 7109 plakalı otobüs, saat 02.30 sıralarında, O-2 Otoyolu Kınalı Kavşağı'nı İstanbul yönünde geçtikten yaklaşık 1,5 kilometre sonra, aşırı rüzgar ve buz yüzünden kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 3 metre aşağı uçan otobüs ters döndü.

Haberin Devamı

İçerisinde personel dahil 7 kişi bulunan otobüste Neylan Güdük ile bebeği ve 30 yaşlarında bir erkek yolcu koltukların arasında sıkıştı. Kaza sonrası otobüsün sürücüsü, muavin ve 2 yolcu kendi imkanları ile otobüsten çıkmayı başardı. Ancak koltukların arasında sıkışın Neylan Güdük, bebeği ve diğer yolcuyu kurtarmak için bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi.

Hava sıcıklığının -4 derece olması ve yollardaki buz, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye önce Neylan Güdük'ü yaralı olarak kurtardı. Ancak Neylan Güdük'ün kucağındaki bebeğinin öldüğü belirlendi.

İtfaiye diğer yolcuya, otobüsün kaportasını portatif metal kesme makinasıyla keserek ulaştı. Bu yolcu da ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yaralıyı almak için bekleyen bir ambulansın açık olan arka kapısı aşırı rüzgar yüzünden kırıldı.

Haberin Devamı

Yaralanan Neylan Güdük ile eşi Adem Güdük, Fatih Kayalı ve Mehtap Bekir Silivri'deki özel Anadolu otobüs şoförü Yusuf Öcal ile Kemal Çetingürbüz Silivri Devlet hastanelerine kaldırıldı.

İtfaiye ve jandarma yetkilileri otobüste az sayıda yolcu bulunmasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

Kaza yüzünden trafiğe kapatılan yol, bir süre sonra kontrollü olarak açıldı. Otobüsten yaralı kurtulan sürücüler, jandarmaya verdikleri ifadelerinde kazaya şiddetli rüzgarın otobüsü savurması yüzünden meydana geldiğini söyledi.