Dr. Haydar Dümen Rüzgar yön değiştirirse...
HABERİ PAYLAŞ

Rüzgar yön değiştirirse...

Haberin Devamı

Aşkın ilk günleri her iki taraf da mutludur. Ama ilişki uzadıkça sorunlar, kıskançlıklar, huzursuzluklar baş gösterir. Cinsellik tat vermez, olur. O mutlu günleri özlersiniz. İşte aşk böyle bir şeydir. Rüzgar yön değiştirip soğuk soğuk esmeye başlarsa üzülürsünüz

BÖYLE SORU YOK

İçe gömük duruyor

17 yaşındayım, 119 kiloyum. Cinsel organım 8 santim ve içe gömük halde. Çok utanıyorum. Ne yapabilirim?


CEVAP

Değerli okurum, bir masal vardır; çocuktum, ufacıktım, top oynadım, acıktım diye başlar. Sen de yasal olarak çocukluktan gençliğe daha geçiş yapmadın. Ama bu konuda da kendinle oynamaya başladın. Gömüde maden ya da altın arar gibi orana, burana bakarken ön tümseğin yarısı içinde, yarısı dışında, elmastan değerli o cevheri buldun!!!

Sıra onu gömüden çıkarmaya gelmiş. Maden aranırken dozerler üzerindeki taşı, toprağı atar. Sen ise sadece fazla yağları atacaksın. Doktorun önerisiyle tam bir rejim, 6 ay ananın ve ninenin “Eridin oğlum” demelerine aldırmayacaksın. Ver 30 kilo, gömüden çıksın 6 santimlik bir kök, etti mi 14 santim. Hemen ört oğlum ört, kimse görmesin, nazar değmesin!

GÜNÜN SORULARI

Penisim eğriymiş yeni anladım

20 yaşındayım, ilk defa cinsel ilişkiye girdim. Penisimin eğri olduğunun farkına vardım. Canım çok yandı. Tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, penis üzerine ısmarlama işlemler, estetik düzeltmeler pek yapılmıyor. Yapılsaydı erkeklerin ellerinde birer şema, milimine kadar ölçü, çaplarını ise sorma... Giderler uzmanını önüne koyarlar ve santim pazarlığı yaparlardı. Masrafına gelince; ya analarına tarla sattırırlar ya da babalarıyla adeta düşman olurlar, mutlaka kredi alırırlardı.

Öncelikle boy kısaltılmıyor, bunu bilesin. Küçük olan ise, 1-2 santim kadar büyütülüyor. Ama yapılan işleme değmiyor. Aklı başında ürologlar da böyle maceralara girmiyor. Sayende öteki okurlarıma da bilgi vermiş oldum. Eğer organ ilişkide partnerine ve sana zorluk çıkaracak kadar eğri ise operasyonla düzeltiliyor. Burada da değişmeyen kural, operatörün deneyimli ve usta olması şart!.

Verilen ilaç son şansım mıydı?

23 yaşındayım, erken boşalıyorum. Tedavi için gittim doktor bana bir ilaç verdi ve “Bu da çözüm olmazsa yapacak bir şey yok” dedi. İlacın etkisi olmadı. Gerçekten ilaç son şans mıydı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma sorunu bazı ailelerin baş belası oluyor. Yarı yolda işi biten erkek, beklediğini bulamayan kadın gerisini saymayayım. Köşemizde bu konuyu yeterince
işledim ve mesaj verdim. Yukarıdaki mailin özelliği başka. Bir meslektaşımız, okurumuza bir antidepresan vermiş, “Bundan yarar sağlamazsan başkası yoktur” demiş.

Böylece meslektaşımız büyük bir gaf yapmış. Tıp bilimi her insana göre, uygulanan ve özellik isteyen bir kitaptır. Okumasını bilen, yeni yöntemler keşfeden hekimlerin üzeri, kişilerin de kaderi çizilmez. Biz burada erken boşalmanın yüzde 90 tedavisi vardır diyorsak dışarıdan gazel okuyanlara da “Hoop hop” deriz ve bilimin hakkını da veririz.


Hamile kalmış olabilir mi?

23 yaşındayım ve nişanlıyım. 3 gün önce nişanlımla bir şeyler yaşadık. Vajinasına biraz meni bulaşmış olabilir. Normalde ilişkiden 1 gün sonra adet görmesi gerekiyordu ama gecikti. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, asla ve asla ve de asla. Çünkü adet gününe 5-6 kala yapılan birleşmelerde gebe kalma şansı çok azdır. Ama bu durum sizi kandırmasın çünkü doğanın sürprizleri olabilir. Bu kez ucuz atlattın geçmiş olsun.

Büyütücü işe yarar mı?

Piyasada satılan penis büyütücü haplar var. Gerçekten söylendiği gibi işe yarıyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, eğer öyle bir şey olsaydı ben çok rahat ederdim. En azından kimseden ‘Benimki küçük mü?’ diye mail almazdım. Çoğunuzun da ruh sağlığı yerinde olurdu. Doğa neylerse güzel eyler, işinize fazla karışmayalım, haplara alışmayalım, asla işe yaramaz.

Sevgilimi reddetmek istemiyorum

Sevgilimle ilişkiye girdik ama çok acı çektim. Erkek arkadaşım tekrar ilişkiye girmek istiyor. Onu geri çevirmeyi istemiyorum. Acının azalması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, doktora gitmen, yöntem öğrenmek lazım. Acıların yer etmemesi, cinsel soğukluk yaratmaması için bunu bire bir uzmanına giderek çözmen gerekiyor.

Evliliğe saklıyoruz

27 yaşındayım. 1 kez ilişkiye girdim, boşalamadım. Sevgilimle ilişkiye girmiyor, kendimizi evliliğe saklıyoruz. Acaba aşk cinsellliği öldürür mü? Bir de cinsel isteğim çok ama sertleşme olmuyor. Seneye evleneceğiz. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu ciddi bir sorun. Penise gelen damarların dönüş yolunda kaçak olması ihtimali var. Bunun teşhisi için renkli penil dopleri yaptır. Ancak bu aşamadan sonra ilerisi için ne yapılacak bunu uzman söyleyecek. Bu penil dopleri için de doktordan istek yazısını al ki yanlış yapılmasın. İş ciddi takip edilsin, evlenmeden önce mutlaka doktora git.

Hemen sertleşiyor

17 yaşındayım. Sevgilimle el ele tutuştuğum zaman bile cinsel organımın sertleştiğini hissediyorum. Bu bir sorun mudur yoksa doğal bir şey mi?

CEVAP

Daha ne istiyorsun be oğlum? Mekanizma otomatik çalışıyor, bırak fukarayı ne isterse onu yapsın. Fazla karışma, yolunu şaşırtma.

Ya ilişkiye girdiyse?

24 yaşındayım, kız arkadaşım 20 yaşında. İlişkiye ilk girdiğimizde kan gelmedi. Bana daha önce kimseyle olmadığını söyledi. 3’üncü kez ilişkiye girdiğimizde kan geldi. O kan, zarından geliyorsa neden bu kadar geç yırtıldı? Kız daha önce ilişkiye girdi mi?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarının da bir keyfi var, zamanı var, kuralları var. İşlem sırasında senin temponun da bu konuda rolü var. Ufak bir sert ya da eğri hareket zarı kanatabilir. Kanamışsa kanamıştır. Bir de kızın namusundan şüphelen. Yani sen lekelersen başkası mı temizleyecek? Ayıp ya.

Cinsel organım uzar mı?

19 yaşındayım. Bugüne kadar 7 kez ilişkiye girdim ama penisim 9 santim. Sizce boyu uzar mı? Ne yapmak gerekiyor?

CEVAP

Diyelim ki uzar. Varsa kilon azalt. Senin altı dokuzluk tabanca da tıkır tıkır işlemiş. Ne istiyorsun, ne bekliyorsun? Psikolojini bozma, karizmanı, kariyerini kazan. Sağlıklı bir aşk evliliği yaparsan sana şaka gibi gelir ama o 9 santim penis yeter de artar bile.

Neden kan geldi?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ettik. Penisi vajinama girmedi. Eve gittim, 1 saat kadar zaman geçti. İç çamaşırımda kan vardı. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili yavrum, kızlık zarı zedelendi diye düşünüyorum. Girişteki yumuşak doku, mukoza zedelenmiş olabilir. Bozulmuş anlamına gelmemekle birlikte çok zayıf bir ihtimal de olsa bozulmuş olabilir. Çünkü kızlık zarı vajinanın tam girişinde kapı rolü oynar.

Penisim 5 santim

17 yaşındayım. Penisim 5 santim. Bana bir ilaç tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Sevgili yavrum, yumurtaların küçükse hemen üroloji ya da endokrinoloji uzmanına başvur. Yazılabilecek ilk reçete için derdini anne-babana söyleyeceksin. Onlar seni alıp götürecekler.

Cinsellik tat vermiyor

Erkek arkadaşımla 6 yıldır aynı evde yaşıyoruz. Artık sevgilim sekse çok ilgisiz ve fark ediyorum ki ikimiz de zevk almıyor, kötü bir cinsellik yaşıyoruz. Bizim haftada kaç kez ilişkiye girmemiz gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, ilişki soğukluk döneminde. Haftada 1-2 kez seks normaldir. Partnerin anladığım kadarıyla soğuk biri. 5 yıllık ilişki ya bitmeli ya da olumlu sonuçlanmalıydı. Doğru kararı vereceğini sanıyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Özlem alev gibi yükselebilir. Zamanla küllenebilir de. Asıl olan, ateşin yürekteki izidir. H.D.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder