Bilim - Teknoloji S6'nın pili böyle değişiyor!
Paylaş
S6'nın pili böyle değişiyor!

Galaxy S6'nın "açılmayan" arka kapağını açmak, sanılananın aksine çok da zor değilmiş!

Sa bir özelliği pek çok fanı üzmüştü. Evet, tahmin edebileceğiniz gibi bu özellik Galaxy S6'nın arka kapağının açılamıyor oluşu.

Peki ama bu kapağın altında nasıl bir pil var? Sıradan bir kullanıcı, bu pili değiştirebilir mi? Biraz uğraşırsanız evet; pile ulaşıp onu değiştirmeniz çok da zor değilmiş...

Pile nasıl ulaşacağınız ve pili nasıl çıkartılabileceğine ilişkin bir forum başlığı, XDA forumlarında ortaya çıktı. Hatta Galaxy S6'nın kullanma kılavuzunda da, pilin nasıl değiştirileceğinden bahsediliyor. Elbette bu normal bir kapağı açmak gibi değil ve telefonu garanti kapsamı dışına çıkartacak bir iş. Ama sanıldığı kadar zor da değil.


Kullanma kılavuzunda, "sadece servis elemanları için" uyarısıyla yer alan talimatları uyguladığınızda Galaxy S6'nın bataryasına ulaşmanız mümkün. Arka kapağı çıkartmak için, basit bir vantuz kullanmanız ve kapağı biraz kaldırmanız (örneğin ince bir gitar penası yardımıyla) yeterli oluyor. Sonrasında ise, birkaç vidayı sökerek pile ulaşabiliyorsunuz. Karşınızda yapıştırılmış, sabitlenmiş bir pil bulmayacağınızı söyleyelim. Pili yerinden çıkartmak; hatta bir yenisiyle değiştirmek çok kolay.

Şunu da söylemek lazım, eğer bataryayı sırf gizlenmiş bir microSD kart yuvası bulma umuduyla yapacaksanız bizce hiç kalkışmayın. Zira bataryanın altında da gizli bir microSD yuvası yok.

Haberin Devamı

CHIP Online