Gündem Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı kim oldu? Ne zaman açıklanacak?

Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı kim oldu? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı kim oldu? Ne zaman açıklanacak?

Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Son günlerin en çok merak edilen konusu bu oldu. AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan fakat diğer partilerin adayları henüz belli değil. Bu bekleyiş seçmenlerin de kafasında soru işareti bırakıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 60 gün sonra yapılacak. AK Parti ve MHP, aday olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösteriyor. Fakat CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin adayı kesinleşmiş değil. Tüm seçmenlerin gözü kulağı bu üç partiden gelecek olan isme çevrilmiş durumda... Seçimin kritik partisi olarak ise Saadet Partisi göze çarpıyor.

SAADET PARTİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi'nin adayı henüz belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına güçlü bir aday çıkarmak isteyen Saadet Partisi'nde Abdullah Gül ismi ön plana çıkıyor. Öte yandan Saadet Partisi, İYİ Parti ve CHP'nin ortak bir adayda anlaşacakları da gelen bilgiler arasında...

KRİTİK BULUŞMA

Bugün Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Görüşme sonrası Temel Karamollaoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlıu kamera karşına geçerek açıklama yaptılar.

"ÇALIŞMALAR İNŞALLAH BU HAFTA İÇİ NETİCELENECEK"

Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada CHP'yi İYİ Parti'ye yaptığı jestten dolayı tebrik ederek "Bu görüşmelerimiz bir takım şeylerin bu hafta içerisinde çıkmasına vesile olacak. Baskın seçimden ifade ettiğim iki ayağımızı bir pabuca soktular. Bu fırsatı vermeden bir panik havasında iktidar seçime gitme kararı aldı. Kurumları da zorluyorlar. Sayın Genel Başkanı ve arkadaşları tebrik ettim. Çünkü bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları büyük bir jest. Bunu da herkes yapamaz. Oy verecek vatandaş oy verme hakkını kullanacak. Temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili konularda bir dirsek temasında olmamız gerekliliğini gördük. Çalışmalarımız inşallah bu hafta içi neticelenecek." dedi.

"VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise "25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. Sayın genel başkanla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İYİ Parti’ye verdiğimiz destek, elbetteki bir demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasi iktidarın bir partiyi seçime sokmamak için devletin kurumlarını kullanması bizim hazmedeceğimiz bir şey değildir. Önümüzdeki seçimler bir partinin, iki partinin sorunu değildir. Sorun Türkiye sorunudur. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Bu bağlamda Saadet Partisi'nin demokrasiya bağlılığı bizim açımızdan da son derece değerli." yorumunda bulundu.