Gündem Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ittifaka katılmadı! Ahmet Hakan konuyu köşesine taşıdı

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ittifaka katılmadı! Ahmet Hakan konuyu köşesine taşıdı

Paylaş
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ittifaka katılmadı! Ahmet Hakan konuyu köşesine taşıdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AK Parti ile MHP ittifakıyla ilgili, "Sadece ittifak, yani kendi kimliklerini muhafaza ederek ittifak kurabiliyorlar. Bu olumlu gelişmedir esas itibarıyla." dedi. Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan da, "Erdoğan'ın oyun planını bozan Saadet Partisi" başlığıyla SP'nin ittifaka karşı duruşunu köşesine taşıdı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Tük Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Biz Silahlı Kuvvetlerimizin bu problemin en kısa sürede üstesinden geleceğine, orada huzur ve barış ortamını sağlayıp hemen çekileceğine inanıyoruz." dedi.

"Türkiye'nin Meseleleri ve Çözüm Yolları" konferansı için geldiği Karabük'ün Safranbolu içesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, her ülkenin kendi sınırında, kendisini tehdit eden bir gelişmeyle karşı karşıya kaldığında oraya müdahale etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Temennilerinin harekatın süratle tamamlanması olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Tabii neye ulaşılmak isteniyorsa o konuya da ulaşmak, oradaki problemi çözmek kaydıyla. Ama şunu da biliyoruz. Maalesef bölgede hem Amerika'nın hem Rusya'nın hem Suriye hükümetinin, İran'ın ve o bölgedeki farklı grupların etkileri var. Bu oldukça sıkıntılı bir durum meydana getiriyor. Biz Silahlı Kuvvetlerimizin bu problemin en kısa sürede üstesinden geleceğine, oradan huzur ve barış ortamını sağlayıp hemen çekileceğine inanıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Tabii bu arada birçok şehit veriliyor. Şehitlere de Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine, milletimize baş sağlığı diliyoruz." diye konuştu.


"ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ KONULARDA GELİŞME SAĞLANAMADI"


AK Parti ile MHP ittifakına da değinen Karamollaoğlu, kendilerinin de tekliflerini rapor haline getirdiklerini, siyasi parti başkanlarına ve Cumhurbaşkanı'na (Recep Tayyip Erdoğan) ilettiklerini kaydetti.

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim talep ettiğimiz bazı hususlar belki yerine getiriliyormuş intiba var ama 'muş' diyorum çünkü temelde üzerinde durduğumuz konularda bir gelişme pek sağlanmadı. Sadece ittifak, yani kendi kimliklerini muhafaza ederek ittifak kurabiliyorlar. Bu olumlu gelişmedir esas itibarıyla. Tabii bunun da bazı iç konulara girildiğinde halledilmesi gereken konular var. Mesela biz barajın bütünüyle kaldırılmasının daha doğru olacağını, seçime giren partilerin hazineden bir yardım almalarının isabetli olacağını gündeme çeşitli vesilelerle getirmiştik, bu sefer de getirdik. Şu anda bu konuda bizim düşüncelerimiz tam olarak maalesef bu tasarıya yansımış değil. Bize bir takım bilgiler iktidar partisi tarafından iletildi. Son günlerde belki bir takım bilgiler daha gelecek. Biz Mecliste olmadığımız için görüşmelerde yer alamıyoruz. Sadece iktidarda ve muhalefette bulunan partilere kendi düşüncelerimizi aktarıyoruz. Ne kadar itibar edilir, onların takdirine kalmış bir konu."


"SEÇİMLERDE BAŞARILI OLURUZ KANAATİNDEYİZ"


Seçim döneminde en önemli hususlardan birisinin seçim güvenliği olduğunu aktaran Karamollaoğlu, "Adalete güvenin tesisidir. Bu noktayı da biz geçmişte arz ettik. Olağanüstü halde seçime gitmek daima insanların zihninde tereddütler oluşturur. Biz bunun da izale edilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Seçime giderken de şu anda bir ittifak değil, biz kendi adayımızı koyacağımızı deklare etmiştik. Zaten cumhurbaşkanlığı için, diğer partiler de aday gösterebilirler. Eğer birinci turda netice alınamazsa ikinci turda en çok oy alan kazanacak. Ama bizde şöyle bir kanaat var. Saadet Partisinin seçimde bugünkü gidişattan rahatsız olan kesimlerin hemen hemen tamamından oy alabilecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu potansiyel bizim düşündüğümüz gibi gerçekleşirse biz, seçimlerde başarılı oluruz kanaatindeyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği için yapılan çalışmalarda da Allah'ın izniyle bu sefer bu barajların bizim önümüze bir engel teşkil etmeyeceğini, mutlaka Mecliste temsil edeceğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"ŞARTLARI SAĞLAYACAK HERKES ADAY OLABİLİR"


Bir gazetecinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday gösterileceği yönünde söylemler olduğunu sorması üzerine Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Tabii spekülasyonlar çok. Bizde şartları sağlayacak herkes aday olabilir. Şu anda biz adayımızı belirlemedik. Bu konuyu da ne Başkanlık Divanımızda ne Genel İdare Kurulumuzda ne de il başkanları toplantılarımızda gündeme hiç getirmedik. Bunun zamanının erken olduğunun kanaatindeyiz. Biz sadece 100 bin imzayı, daha doğrusu 300 ile 500 bin arasında bir imzayı toparlayabilmek için komisyonlar kuruyoruz. Çalışmalara başladık. İnşallah cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili karar alındığında çok kısa bir zamanda bu adayı belirleyeceğiz. Biz elbette önce kendi tabanımızda bir yoklama yapacağız, onun arkasında da Türkiye sathında göstereceğimiz adayın her kesimden oy alabilecek bir aday olduğunu test edeceğiz, deneyeceğiz. İnşallah iyi bir netice alacağız, buna inanıyoruz."


AHMET HAKAN: ERDOĞAN'IN PLANINI BOZAN SAADET PARTİSİ


Öte yandan Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan Saadet Partisi'nin ittifaka karşı tavrını "Erdoğan'ın oyun planını bozan Saadet Partisi" başlığıyla köşesine taşıdı. Hakan şunları yazdı:


Cumhurbaşkanı Erdoğan istiyor ki:

*

- Bütün milliyetçiler, muhafazakârlar, mukaddesatçılar aynı cephede birleşsin.

*

- Büyük küçük falan demeden... Hepsi aynı çatı altında toplansın.

*

- Ve başkanlık seçimi “milliciler” ile “millici olmayanlar” arasında yaşansın.

*

Bu nedenle de...

MHP’nin yanı sıra BBP ve Saadet Partisi ile de ittifak yapmak istiyor.

Bu amaçla...

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu bir görüşme de yaptı.

*

Fakat gelin görün ki...

Saadet Partisi, bu ittifaka bir türlü yanaşmıyor, yanaşmaya da niyetli görünmüyor.

*

O kadar ki...

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’la görüşmesinin ardından bırakın azıcık da olsa yumuşamayı, iktidara yönelik eleştirilerini daha da sertleştirmiş durumda.

*

“Abdullah Gül Saadet Partisi’nin adayı olabilir, bunu yazın bir kenara” falan diyorum ya...

Bunu biraz da işte bu tabloya bakarak söylüyorum.