Gündem Saadet Partisi yarın Cumhurbaşkanı adayını açıklıyor! Bomba isimlere davet gitti

Saadet Partisi yarın Cumhurbaşkanı adayını açıklıyor! Bomba isimlere davet gitti

Paylaş
Saadet Partisi yarın Cumhurbaşkanı adayını açıklıyor! Bomba isimlere davet gitti

Seçimlerin kilit partisi haline gelen Saadet Partisi adayı yarın Ankara'da düzenleyeceği törenle kamuoyuna ilan etmeye hazırlanıyor. Programın detayları belli olurken kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de programa davet edildi.

Türkiye, 24 Haziran'da cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için sandığa gidecek. Yaklaşan seçimlerin en dikkat çeken partisi olan Saadet Partisi'nde ise hareketlilik gözlerden kaçmıyor. Kamuoyu Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayını merakla beklerken gözler Saadet Partisi'nin geçtiğimiz cuma günü duyurduğu 'adayımızı 1 Mayıs'ta ilan edeceğiz' tarihine kilitlendi.


HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI


Edinilen bilgiye göre, Ankara’da özel bir programla cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna açıklayacak Saadet Partisi'nde tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.


ALİ BABACAN, HAŞİM KILIÇ, MEHMET GÖRMEZ...


Yarın saat 10:00’da Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi’nde gerçekleştirilecek aday tanıtım programına İl Başkanları, GİK üyeleri ve gençlik kollarının yanı sıra eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez gibi isimlerin de davet edildiği öğrenildi.

AK Parti-MHP'nin gerçekleştirdiği Cumhur İttifakı'nın içinde yer almayacaklarını açıklayan SP lideri Karamollaoğlu muhalefetin çıkaracağı çatı adayını destekleyeceklerini söylemişti. Bu doğrultuda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeler yapılmış ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener'in '100 bin imza ile aday olacağım' açıklamasının ardından muhalefetin ortak aday formülü hayata geçirilememişti. Abdullah Gül ise mutabakat oluşmadığı için aday olmayacağını açıklamıştı.

Millî Gazete - Emre Gürbüz