Bilim - Teknoloji Saadet zinciri gibi sosyal ağ
Paylaş
Saadet zinciri gibi sosyal ağ

İnternetteki sosyal ağ çılgınlığı üst seviyelere ulaştı. Ancak bu sektöre yeni giren sitelerin üye bulma sıkıntıları var. Bakın kapalı beta olan bu site çözümü nasıl bulmuş?

Facebook ve Twitter'ın milyarlarca doları aşan bütçeleriyle birlikte sosyal ağ siteleri altın çağlarını yaşamaya başladı. Ancak bu altın çağda, sosyal ağ kuran insanların bazı sorunları var. Çünkü sektörün liderleri sürekli genişleyerek başka isimlere yaşama hakkı tanımıyor.

Haberin Devamı

Foursquare'in gez, dolaş, sosyalleş mantığıyla Facebook Places'e verdiği savaşa yeni bir site daha katıldı. Scoville adlı bu site ilginç bir konsepte sahip. Şu anda özel beta testleri yapılan siteye göz attığımız zaman konseptin sadece Salı günlerine özel olduğunu görüyoruz.

Foursquare üzerinde işaretlediğiniz mekanlardan Salı gününe özel bir liste oluşturuyorsunuz. Bu listeyi paylaşıyorsunuz ve insanlar sizin listenizdeki yerlere göre kendilerine bir plan çiziyor. Kısacası bu site sayesinde Salı günleri neler yapacağım derdinden kurtuluyorsunuz.

Sitenin İçeriği Nedir?

Twitter'daki reklamlı promoted sisteminin de çalıştığı site aynı zamanda mekan sahiplerine de hitap ediyor. Mekan sahipleri kendi listelerini belirli kriterler karşılığında en üst düzeylerde yayınlayabiliyor.

Haberin Devamı

Üye olmak kolay değil

Bir sonraki Salı gününe ne kadar zaman kaldığını gösteren sitenin temel amacı o günü ne kadar sosyal geçirdiğinizi kanıtlamak. En iyi listelerde site üzerinden oylanacak. Ancak şu anda sitenin üye toplamak için uyguladığı yöntem oldukça ilginç. Foursquare üzerinde 500 check in yapmadıysanız siteye üye olamıyorsunuz.

Sitenin üzerinde şehrinizin görünmesi için ise o bölge üzerinden 1.000 adet üyeye gerek var. Geleceği parlak sitenin kısa sürede olsa popüler olacağı kesin.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.