Yaşam Saadettin Saran 17. spor okulunu Kırıkkale'de açtı

Saadettin Saran 17. spor okulunu Kırıkkale'de açtı

Paylaş
Saadettin Saran 17. spor okulunu Kırıkkale'de açtı

Sporla yakından ilgilenen iş adamı Saadettin Saran, inşa ettirdiği spor salonlarının 17.sini Kırıkkale’de açtı. Kırıkkale aynı zamanda ünlü iş adamının memleketi...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyacak olan spor salonunun açılış töreninde konuşan Saadettin Saran, gençlere her zaman Atatürkçü olmalarını, bol bol spor yapmalarını ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını öğütledi.

Kırıkkale Atatürk Spor Salonu’nun açılış törenine Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale İl Milli Eğitimi Müdürü İsmail Çetin de katıldı.

17 YILDA 17 SPOR SALONU


Türkiye’deki ilk spor salonlarını 2000 yılında Hakkari-Çukurca’da hizmete soktuklarını hatırlatan Sadettin Saran, 17 yılda 17 spor salonu açmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

"YETER Kİ KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, KİTAP OKUYUN, ARAŞTIRIN"


Açılış töreninde Kırıkkaleli çocuklara seslenen Saadettin Saran, “Türkiye’nin dört bir yanında salonlar inşa ederek on binlerce çocuğumuzu sporla buluşturduk. Bu çerçevede Atatürk Spor Salonu’ndan faydalanacak çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Ben de Kırıkkaleliyim. Ben yaptım sizler daha iyisini yapabilirsiniz. Yeter ki kendinizi geliştirin. Kitap okuyun, araştırın, öğrenin. Her fırsatta spor yapın. Salon sporlarında kızlarımızın daha büyük başarılar elde ettiklerini görüyoruz. Atatürkçü olun, onun izinden ayrılmayın. O’nun söylediği gibi, Türk gençliği sağlıklı yetişip spor yaparsa, ulusumuzun geleceği güvence altındadır. Kırıkkale’den başarılı ve milli sporcular çıkartalım. Bunun için sizlere güveniyorum” diye konuştu.



Kırıkkale Atatürk Spor Salonu, gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Haberin Devamı