Gündem Saat 09.05'te hayat durdu!

Saat 09.05'te hayat durdu!

Paylaş
Saat 09.05'te hayat durdu!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikâlinin 74. yılında Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen törenlerle anıldı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, askeri erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve öteki ilgililerin katıldığı tören, anıta çelenk konulmasıyla başladı.

İstanbul Valiliği, 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, TBMM'de grubu bulunan partilerin il başkanlıkları, Demokratik Parti, Demokratik Sol Parti ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin bırakılmasının ardından Atatürk'ün ebediyete intikâl ettiği saat 9'u 5 geçe siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

>>İSTANBUL'DA HAYAT BÖYLE DURDU!

Saygı duruşu sırasında Taksim Meydanı'ndan geçmekte olan otomobiller, otobüsler de durdu. Araçlardan inenlerle çevredeki vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.

Bu arada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu alana gelişinde gazilerle tek tek tokalaştı ve bir süre sohbet etti.

Tören nedeniyle alanda yoğun güvenlik önlemleri alınırken çevredeki yüksek binaların üzerinde keskin nişancılar görev yaptı.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE TRAFİK DURDU

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe sirenlerin çaldığı sırada Boğaziçi Köprüsü'nde de yaşam durdu. Sirenlerin çalmaya başladığı 09.05'te araçlarından inen vatandaşlar, Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar Türk Bayrakları da açtı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından köprüde trafik normale döndü.

KADIKÖY'DE ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yılında Kadıköy'de “Ata'ya Saygı Zinciri” oluşturuldu.

Kadıköy Belediyesi gönüllüleri, ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle sabahın erken saatlerinden itibaren Bostancı sahil yoluna gelmeye başladı.

Gönüllüler, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 6 kilometrelik Fenerbahçe-Bostancı sahil yolunda “Ata'ya Saygı Zinciri” oluşturdu.

Saygı duruşuna bulunan gönüllüler, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu ve “10. Yıl Marşı”nı söyledi.

Bu arada, denizde sörf yapan bir grup da saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BÜYÜK ÖNDER ANILDI

Saat 09.05’te Atatürk Havalimanı’nda Türkçe ve İngilizce anonsla başlayan saygı duruşunda havalimanı çalışanları, pasaport polisi ve yolcular büyük önderi andı. Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı’na dev bir Atatürk resmi ve Türk bayrağı asıldı. Terminaldeki çalışanlar ile apronda da uçak kapısında duran ve işlerine ara veren uçuş ekipleri, yer hizmetleri çalışanları da saygı duruşuna katıldı.

MASKELERLE VE BAYRAKLARLA ANDILAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yılında, Dolmabahçe’ye gelen binlerce kişi tarafından anıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul’un dört bir yanından Dolmabahçe’ye gelen vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayına girmeye çalıştı.
Bazı gruplar ise Dolmabahçe Meydanı’nda anma törenine katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk maskeleri ile meydana gelen binlerce kişi saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Genç Türk üyesi bir grup "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganları attı. Bir süre slogan atan grup üyeleri yavaş yavaş dağılmaya başladı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Sirenlerin çalmasıyla birlikte, Vatan Caddesi’nde araçlarıyla seyreden sürücüler Ata’ya saygı için araçlarını durdurdu. Klaksonlara basarak sirenlere eşlik eden sürücülerden bazıları araçlarından inerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde de Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle, bayraklar yarıya indirildi. Nöbetçi polis memurları ve emniyet müdürlüğü önünde yürüyen yayalarda 1 dakika saygı duruşunda bulundu.

E-5'TE DE HAYAT DURDU

E-5 Karayolu Topkapı mevkiinde seyir halindeki araçların çoğu durdu. Yol üstünde otomobillerinden inen sürücüler saygı duruşunda bulundu. Bu sırada üzerindeki Cevizlibağ Metrobüs durağında ve üst geçidinde yürüyen vatandaşların tamamına yakını da aynı şekilde oldukları yerde durup ulu önderi andı.

Haberin Devamı

DHA-AA

Haberin Devamı