Dünya Saat imparatoru yaşamını yitirdi

Saat imparatoru yaşamını yitirdi

Paylaş
Saat imparatoru yaşamını yitirdi

Dünya saat endüstrisinin en önemli kişiliklerinden biri olan Swatch Grup Başkanı Nicolas G. Hayek, 82 yaşında hayatını kaybetti

Arkasında Omega, Swatch, Rado, Longine gibi pek çok markaların bir arada bulunduğu dev bir saat imparatorluğu bırakan Hayek, 1928 yılında Lübnan’da doğdu.

Hem Lübnan hem de Amerikan vatandaşı olan ailesi ile birlikte 1949 yılında İsviçre'ye göç etti. İsviçre'de teknik üniversitede okuyan, Nicolas Hayek 1964 yılında İsviçre vatandaşı oldu ve İsviçre endüstrisine sayısız hizmetler vermiş bir sanayici olarak, Biel kentinde yaşadı ve öldü.

Ortodoks dinine mensup olan Nicolas Hayek 2003 yılında, Swacht grubun yönetimini oğlu Nick Hayek'e bıraktı. Smart otomobilinin de fikir babası olan Nicolas Hayek, Smart arabalarınn dizayn edilmesinde bizzat çalıştı.

1994 yılında Smart arabalarını Mercedes ile birlikte üretmeye başladı. Ağır sanayi de de yatırımları olan Nicolas Hayek 2006 yılında İsviçre’de yaşam boyu en iyi İsviçreli ödülüne layık görülmüştü.

Multi milyarder olan Nicolas Hayek, renkli sosyal hayatı ile dikkat çekmişti. İsviçre’nin en popüler işadamlarının başında geliyordu.

Selma GÜVEN STROPPEL/BASEL (DHA)

Haberin Devamı