Türkiye (Son Dakika) Sabah 4 öğrenciyi bıçakladı! Ardından serbest kaldı

Sabah 4 öğrenciyi bıçakladı! Ardından serbest kaldı

Paylaş
Sabah 4 öğrenciyi bıçakladı! Ardından serbest kaldı

Adana’da sabah saatlerinde kantinde çalışan 17 yaşındaki O.O., okulun dışından yemek siparişi veren 4 öğrenciyi bıçakladı. İkisi ağır 4 öğrenciyi yaralayan kantin çalışanı ile kantinci, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı

Adana'da 75’inci Yıl Anadolu Lisesi’nde öğrenci olan A.A. (17), M.A. (18), A.Ö. (17) ile B.B. (18) öğle arasında telefonla döner dürüm sipariş etti. Siparişlerini alan 4 öğrenci okulun bahçesinde karınlarını doyururken, kantin işletmecisi Necati O.’nun yeğeni O.O., yanlarına geldi.


NEDEN DIŞARIDAN YEMEK YİYORSUNUZ DİYE TEPKİ GÖSTERDİ


Öğrencilerin kantinden alış veriş yapmak yerine dışarıdan verdikleri siparişleri yediklerini gören O.O. iddiaya göre, "Burada kantin var neden dışarıdan yemek yiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Öğrenciler ile O.O. arasında tartışma çıktı. Tartışmaya, kantin işletmecisi Necati O.’da karışınca kavga çıktı. Olayın büyümesi üzerine kantinden aldığı bıçakla öğrencilere saldıran O.O., 4 genci çeşitli yerlerinden yaraladı. Ağır yaralanan A.A. ile A.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İFADE VERİP SERBEST KALDI



Hafif yaralanan B.B. ile M.A. ise ayakta tedavi edildi. Bıçaklama olayına karışan O.O. ise gözaltına alınarak, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ederken zanlı ve amcası adliyeye sevk edildi. 4 kişiyi yaralayan zanlı ve amcası ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


BİZİM DENETLEMEMİZ YETERLİ OLMUYOR


Adana Kantinciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Tunç, öğrencilerin kantinlerden alışveriş yapma zorunluluğunun bulunmadığını, bıçaklama olayının okul kantinleri yönetmeliklerindeki eksiklik ve yanlışlardan kaynaklandığını söyledi. Tunç, şunları söyledi: "Sadece oda olarak bizim denetlememiz yeterli olmuyor. Milli Eğitim ve belediyelere de büyük görevler düşmekte. Öğrenciler bizim geleceğimiz, böyle bir olayın yaşanmasını tasvip etmiyoruz. Oda yönetimi olarak, idari ve hukuki olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Adana Kantinciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, öğrenci ve velilerimizden özür diliyoruz."

Haberin Devamı