Magazin Sabancı 6. kez anıldı

Sabancı 6. kez anıldı

Paylaş
Sabancı 6. kez anıldı

Sabancı'nın vefatının 6. yıl dönümü bir hayli kalabalıktı

Sabancı'nın 6. ölüm yıl dönümünü için konser düzenlendi. Törene, Sabancı ailesinin yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Sabancı Center Hacı Ömer Konferans Salonu'ndaki anma konserinde, Sakıp Sabancı'nın sevdiği şarkıları, Sabancı Klasik Türk Müziği Korosu, sanatçı Yeşim Altınel ve Aybige Demir ile TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Melihat Gülses seslendirdi.

Konser öncesi davetlilere hitaben kısa bir konuşma yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'nın aralarından ayrılışının 6. yılında dostlarıyla birlikte onu sevdiği şarkılarla, dostlukla, sevgiyle anacaklarını söyledi. Sabancı'nın ölümünün ardından 5 yıldır bu programı yaptıklarını, Prof. Dr. Nevzad Atlığ'ın kendilerine yol gösterdiğini belirten Sabancı, bugünden itibaren bunun sorumluluğunu Dilek Sabancı'nın yürüteceğini, kendisinin de her zaman olduğu gibi elinden geldiği kadar onun yanında olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

"Hüzzam ile hüzünlenir, nihavent ile neşelenirdi" Dilek Sabancı da babası Sakıp Sabancı'nın iş adamı kimliği, sosyal yönleri ve ailelerinin reisi olarak hayatlarında doldurulmaz bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Onu kelimelere sığdırmanın çok zor olduğunu, onu, çok sevdiği Türk sanat müziği eserlerini dinleyerek anacaklarını ifade eden Sabancı, şunları söyledi:

“Sakıp Bey, dostlarına çok önem verirdi. Dostlarına, arkadaşlarına zaman ayırmak, onlarla vakit geçirmek onun için çok değerliydi. O yüzden bence onu anmanın en güzel yolu, siz değerli dostlarıyla birlikte olmak. Babam duyguların insanıydı. Hüzzam makamı ile hüzünlenir, nihavent makamı ile neşelenirdi. Ama özünde çok neşeli bir insandı. O nedenle biz bugün onun sevdiği neşeli şarkılardan oluşan bir repertuvar seçtik.”

Gecenin finali "Eski Dostlar" şarkısıyla yapıldı