Ekonomi Sabancı: Carrefour'da tüm olasılıklar masada

Sabancı: Carrefour'da tüm olasılıklar masada

Paylaş
Sabancı: Carrefour'da tüm olasılıklar masada

Sabancı: Carrefour'da tüm olasılıklar masada

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Carrefour ile bir süredir yaşanan duruma ilişkin bütün alternatiflerin masada olduğunu, bu yıl sonundan önce bir çözüm bulunmasını beklediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Zafer Kurtul, "Bu yıl sonuna kadar bir çözüm bulabileceğimizi umuyorum. Biz azınlık hisseye sahibiz. Süreci devam ettiriyoruz. Doğru bir yapılanma oluşturmaya çalışıyoruz. Burada masada birçok seçenek var" dedi.

Bu seçeneklerin içerisinde üçüncü bir tarafın katılımının söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya ise Kurtul, "Olabilir" dedi.

Temmuz ayında CarrefourSA’da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2004 yılından bu yana yürüten Haluk Dinçer, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Bilen, Mehmet Tevfik Nane ve Zeynel Korhan Bilek, çoğunluk hisseye sahip Carrefour’dan gerekli desteği göremedikleri iddiası ile görevlerinden istifa etmişti. İstifaların ardından Paris-Boulogne’deki Carrefour Genel Merkezi’nden AA’nın sorularını yanıtlayan Carrefour yönetimi Türkiye’deki ortaklık yapısında dair bağlılık mesajı vermişti. Carrefour yönetimi, "Türkiye;deki ortaklığında yüzde 58.2 paya sahip olan Carrefour, ortağı ile çalışmaya devam etmektedir ve ortaklığına son derece bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

-Komşu ülkelerde çimento yatırımı

Öte yandan Zafer Kurtul, önümüzdeki dönemde hizmet ve lojistik sektörlerinde yeni yatırımları olabileceğini belirterek özellikle çimento sektöründe büyüme planlarını olduğunu bildirdi.

Suriye’de yaşanan gerilimden dolayı bölgede yatırım planlarını askıya almayı düşünmediklerini belirten Kurtul, "Kuzey Afrika, Balkanlar, Ortadoğu’da yatırım olanaklarına bakıyoruz" dedi.

Daha spesifik olarak çimento sektöründe yatırımlar için Türkiye’ye komşu ülkeleri değerlendirdiklerini belirten Kurtul, "(Satın almalar yoluyla) yaklaşık 15 milyon ton büyüklüğünde bir büyüme öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Çimento sektöründe olası inorganik büyüme için herhangi bir yatırım büyüklüğü açıklamayan Kurtul, "Çimento şirketlerimiz 2 milyar dolar yatırım yapabilecek finansal güce sahip" dedi.

Gökhan Kurtaran -AA