Ekonomi Sabancı Tweet'ini holding üzerine aldı

Sabancı Tweet'ini holding üzerine aldı

Paylaş
Sabancı Tweet'ini holding üzerine aldı

'Guler Sabanci' adının Twitter'da satışa çıktığını önceden fark eden Sabancı Holding, hesabını kapattırdı. İki ayrı hesabı da üzerine aldı

Sabancı Holding yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı adına açılan Twitter hesabının 5 bin TL’ye satışa çıkmasını fark eden holding yönetiminin harekete geçtiği anlaşıldı. Sabancı Holding Hukuk Bölümü, Twitter’ın yönetimiyle bağlantıya geçerek satılık olan guler_sabanci hesabını kapattırdı. Söz konusu isim adına hesap açılamayacağı yapılan görüşmelerle sağlandı.

Haberin Devamı

KÖTÜ NİYET BULUNUYOR

Hukuk bölümü ayrıntılı bir dosya hazırlayarak bunu Twitter’a gönderdi. Dosyada Sabancı Holding ve Güler Sabancıyı tanıtan bilgilere yer verildi. Güler Sabancı’nın Türkiye’de kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olduğuna ve bir işkadını olarak konumuna dikkat çekildi. Güler Sabancı adına açılan hesabın satılığa çıkmasının kötü niyet olduğu ve bunun tekrar edilebileceği savunuldu. Bunun üzerine Twitter yönetimi hesabı kapattı.

Gsabanci Ve guler_sabanci boş tutuluyor

Sabancı Holding Twitter’daki guler_sabanci adını kapattırmakla isim benzerliklerinin önünü de kapamış oldu. Twitter’dan bir daha bu ismin kullanılamayacağını garantisi alındı. Böylelikle isim benzerliği taşıyanlar, bunu ispatlasalar bile Twitter hesabı açtıramayacaklar. Bunun yerine sabanci_guler gibi tersten yazılışı kullanılabilir durumda bulunuyor. Güler Sabancı adını hatırlatacak iki isim de şu an Sabancı Holding üzerinde bulunuyor. Gsabanci ve guler_sabanci hesapları boş duruyor ve tweet girilmiyor.

Haberin Devamı

DUYURULARINI RESMİ SAYFALARINDAN YAPIYOR

Sabancı Holding, Twitter’da Güler Sabancı’nın adıyla yaşadığını sitenin popüler olmaya başladığı dönemde sabanci holding adıyla da yaşadı. Holding, bu adı da sabanci_holding isimli Twitter hesabı da holding üzerinde bulunuyor. Bu hesap üzerinden Sabancı Holding’in sosyal faaliyet duyuruları yapılıyor. Holding ayrıca Facabook’da da Sabancı Holding sayfasıyla yine sosyal faaliyetlerini kamuya bildiriyor.

Habertürk