Gündem Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 'Polnet' kuyruğu

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 'Polnet' kuyruğu

Paylaş
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 'Polnet' kuyruğu

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki POLNET Bilgi Sistemi'nde meydana gelen arıza nedeniyle uzun kuyruklar oluştu

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sabah saatlerinde yoğunluk yaşandı.

Yoğunluğun pasaport işlemlerinin daha hızlı yapılması amacıyla oluşturulan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün POLNET bilgi sistemindeki arızadan kaynaklandığı öğrenildi.

Yüzlerce kişi havalimanında uzun kuyruklar oluşturdu.

1000 YOLCU UÇAĞINI KAÇIRDI


Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre yaklaşık 1000 yolcu uçağını kaçırdı, uçak biletleri ücretsiz değiştirildi.



Sistemdeki sorunun saat 12.00 sıralarında düzeltilmesiyle kuyruklar azaldı.



POLNET nedir: Emniyet Teşkilatı tarafından yürütülen hizmetlere (GBT, pasaport, trafik vs.) bilişim desteği veren, hizmetlerin hızlı ve güvenilir yürümesini sağlayan Polis Bilgi Sistemi.


THY'DEN MAĞDUR YOLCULARA ÜCRETSİZ BİLET


Türk Hava Yolları (THY), Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan PolNet bilgi sistemi arızası nedeniyle mağdur olan 320 yolcu için ücretsiz bilet işlemleri yapıldığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, sabah saatlerindeki söz konusu arızası nedeniyle yaklaşık 320 yolcunun seferlerine yetişemediği belirtildi.

Açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yoğunluk nedeniyle dış hat seferlerine 30 ila 45 dakika arası rötar girildiği ancak pist çalışmaları için istasyonun gece belirli bir saatte iniş ve kalkışa kapatılması nedeniyle uçakları daha fazla bekletemedikleri kaydedildi.

Mağdur olan gerek lokal gerekse transit 320 yolcu için ücretsiz bilet işlemleri yapıldığı aktarılan açıklamada, şöyle denildi: "İsteyen yolcularımız için Atatürk Havalimanı istasyondan kalkışlı seferler için bilet değişiklikleri yapılmış ve tarafımızca organize edilen otobüslerle yolcularımız Atatürk Havalimanı’na getirilerek seyahatleri sağlanmıştır. Bilet değişikliği yapılan ve uzun bekleme süresi olan yolcularımız için de otel hizmeti verilmiştir."