Gündem Sabotaj sonrası mayın tuzağı

Sabotaj sonrası mayın tuzağı

Paylaş
Sabotaj sonrası mayın tuzağı

Teröristlerin, olay yerine gelecek güvenlik güçlerine yönelik 2 ayrı mayın tuzağı kurduğu da belirlendi

Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Midyat ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun yanından geçen BOTAŞ’a ait Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına PKK’lı teröristler önceki akşam saldırı düzenledi. Boru hattının mayınla patlatılması sonucu yangın çıktı, alevler karayoluna kadar ulaştı.

Haberin Devamı

O sırada karayolundan geçen 2 araç alevler arasında kaldı. Araçlardan birinde bulunan ve İdil Devlet Hastanesi’nin bozulan asansörlerini tamir ettikten sonra Mardin’e dönen Tacettin Demir (30) ile İslam Aslan (17), otomobilde yanarak can verdi.

Başkan ucuz kurtuldu

Diğer araçta bulunan İbrahim Gemalmaz ise ağır yaralandı. Boru hattındaki yangın ise 19 saat sonra söndürülebildi. Teröristlerin, olay yerine gelecek güvenlik güçlerine yönelik 2 ayrı mayın tuzağı kurduğu da belirlendi. Mayınlar etkisiz hale getirildi. Teröristlerin saldırıdan 3 saat önce olay yerine 100 metre mesafede Karalar Belediye Başkanı AK Partili Halef İnan’ın aracının geçişi sırasında da uzaktan kumandalı mayın patlattığı öğrenildi. Patlamada İnan’ın aracının hasar gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı